Mesajul zilei

16/12/2021 - SLAVA PUTERII NOASTRE

Căci Tu eşti fala puterii lui, şi, în bunăvoinţa Ta, ne ridici puterea noastră.

Psalmi 89:7

Nu este suficient doar să faci parte din Trupul lui Hristos, ceea ce este deja foarte important, ci este de asemenea necesar să cunoaștem lucrarea Duhului Sfânt în noi, să observăm când Mângâietorul vine la noi, să primim bucuria Sa în sufletul nostru și, astfel, cu puterea Domnului - bucuria pe care ne-o oferă El -, să ne asumăm tot ceea ce ne este dat prin mijlocirea Sa. Doar oamenii care cunosc sunetul trâmbiței, lucrarea minunată a lui Dumnezeu sunt binecuvântați (Psalmi 89:15).

Oamenii care slujesc cu adevărat Celui Preaînalt se deosebesc de ceilalți pentru că umblă în lumina feței Sale. Ei au succes în toate și nu se lasă dezamăgiți, chiar dacă sunt puși la încercare, arătând astfel că încrederea pusă în Domnul este cu adevărat roditoare. Aceștia nu se împiedică niciodată de obstacolele vieții, deoarece nu ies din lumină. Aflați în paza Creatorului, merg fără teamă, știind că sunt întotdeauna victorioși.

Slujitorii lui Dumnezeu au un atu: Numele lui Isus (Marcu 16: 17-18). Când totul pare fără de speranță, ei folosesc Numele care este mai presus de toate numele (Filipeni 2.9) și, înainte ca semnele să arate că problema este rezolvată, simt o bucurie imensă. Adevărul este că oamenii mântuiți se înalță prin neprihănirea sfântă. La fel ca Avraam, cei răscumpărați știu că Cel care le-a promis un lucru, chiar dacă este considerat imposibil, nu va înceta niciodată să-și împlinească promisiunea (Evrei 10:23).

Puterea celor aleși este slava lui Dumnezeu. Aceștia sunt învăluiți de prezența sfântă în așa fel încât pur și simplu nu pot fi despărțiți de Cel Preaînalt. Când copiii Domnului sunt atacați de dușman, așa cum a fost Avraam, își înarmează slujitorii prin revelațiile pe care le au prin Cuvânt și ies la luptă (Geneza 14:14). Se întorc în cea mai mare glorie, căci cine i-a provocat este învins. Asta este ceea ce a făcut Isus pentru noi prin moartea Sa (Coloseni 2:15).

Este timpul să ne bucurăm de ajutorul lui Dumnezeu. El ne-a dat Duhul Său pentru a ne călăuzi în tot Adevărul (Ioan 14:26), deci nu există nicio cale de a fi învinși, și nici asupriți. Dacă ați fost dezamăgiți, supărați de ceva, stăpâniți de o dependență sau dorință necurată, rugați-vă chiar acum și mărturisiți-vă greșeala de a accepta astfel de practici, pentru că, cu sprijinul Domnului, veți ieși victorioși din această bătălie.

Dumnezeu este slava puterii Sale. Așadar, nu vă lăsați garda jos și nu acceptați ceea ce diavolul vă cere. Este timpul să domniți, să vă ridicați și să vă însușiți drepturile în Hristos. Nu există niciun motiv să rămânem robii suferinței. Isus a garantat că va face tot ce cereți în Numele Lui (Ioan 14:13). Deci, cereți acum ca rușinea voastră să înceteze. Să nu rămână niciun grăunte de amărăciune nicăieri în ființa voastră (Evrei 12:15).

Domnul vă este scutul și, prin urmare, nici o săgeată a dușmanului nu vă va lovi (Efeseni 6,16). Cel Atotputernic este ca un zid de foc în jurul vostru (Zaharia 2.5). Ai un domn peste viața ta care este de neînvins în orice bătălie pe care o duce. Chiar acum, El va intra în acțiune, luptând pentru voi, dacă veți folosi Numele lui Isus cu credință și hotărâre. Deci, urmați această învățătură și faceți ca puterea voastră să fie înălțată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!