Mesajul zilei

22/12/2021 - HARUL DOMNULUI PENTRU TINE!

Fie peste noi bunăvoinţa Domnului Dumnezeului nostru! Şi întăreşte lucrarea mâinilor noastre, da, întăreşte lucrarea mâinilor noastre!

Psalmi 90.17

Aceasta este una dintre primele cereri pe care trebuie să le adresăm Dumnezeului nostru, pentru că, dacă avem bunăvoința Sa asupra noastră, nu ne va lipsi nimic. Odată cu aceasta, vom avea înțelepciunea dată lui Solomon, puterea de luptă a lui David, revelațiile lui Isaia și ale Îngerului trimis de Domnul pentru a izbăvi pe Iuda de amenințarea lui Sanherib (2 Împăraților 19:35). În cele din urmă, cu harul sfânt asupra noastră, Îi vom putea îndeplini voia.

Așa cum Noe și-a găsit ajutorul la Dumnezeu și a fost avertizat cu privire la distrugerea care va urma, și noi vom fi scutiți de rău și suferință. Harul este lucrarea lui Dumnezeu în ajutorul nostru și, cu el, de ajungem în mijlocul unui batalion, îl nimicim fără să ni se întâmple vreun rău. Harul a fost cel care i-a determinat pe cei trei îngeri trimiși să distrugă Sodoma la cererea lui Avraam (Geneza 18).

Domnul ne-a dat două mâini, care reprezintă atât abilitățile naturale, cât și cele duhovnicești. Fiind în Hristos, putem face toate lucrurile pe care El le-a făcut în vremurile sale. Cu harul sfânt, mâinile noastre devin harnice și roditoare. Prin urmare, nu putem trăi în greșeală doar pentru că avem peste noi bunăvoința sfântă (Romani 6:15). Cu toate acestea, dacă păcătuim, Domnul ne va ierta, atâta timp cât ne mărturisim Lui fărădelegea și ne pocăim (1 Ioan 1,9; 2,1).

Lucrările mâinilor noastre trebuie întărite de Dumnezeul nostru; altfel, nu vor rezista și munca noastră va fi în zadar. Ori, Isus a spus că, dacă rodul nostru rămâne, vom fi ajutați în tot ceea ce facem (Ioan 15: 7). Am fost aleși de Învățător să urmăm poruncile Sale și să aducem aceleași roade ca El. Responsabilitatea ne este mare.

Acest lucru este atât de important încât psalmistul a repetat cererea. Iosif din Egipt i-a spus faraonului că visele sale s-au repetat fiindcă asta a fost stabilit de Dumnezeu, care se grăbea să le împlinească. La fel, psalmistul a cerut ca lucrările mâinilor sale să fie întărite de Cel Preaînalt. De asemenea, trebuie să cerem și să credem, căci dacă lucrarea lui Dumnezeu ar fi o pierdere de timp, El nu ne-ar fi chemat și primit.

Dacă este ceva determinat de Domnul și dacă El se grăbește, de ce să nu ne folosim de toată credința și să facem ceea ce El poruncește? Fii sigur că orice îți aduce Dumnezeu în mână pentru ca tu să împlinești se va întâmpla, pentru că Atotputernicul a fost cel care a ordonat acest lucru. El va merge înaintea ta pentru a-Și îndeplini scopul. Suntem pur și simplu uneltele pe care Cel Preaînalt a fost dispus să le folosească. Abilitatea noastră vine de la El.

Domnului I-a plăcut să ne facă să-I facem voia în veacul nostru. Suntem privilegiați și mare este puterea pe care ne-a dat-o El. De ce să lăsăm frica să se cuibărească în inimile noastre, dacă puterea pe care ne-a dat-o Tatăl este aceeași putere care a lucrat conform poruncilor Fiului Său? Cine crede va avea întotdeauna reușită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!