Mesajul zilei

28/12/2021 - CEI CINCI PAȘI AI BIRUINȚEI

Isus a luat cuvântul şi le-a zis: „Aveţi credinţă în Dumnezeu! Adevărat vă spun că, dacă va zice cineva muntelui acestuia: ‘Ridică-te şi aruncă-te în mare’ şi dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.

Marcu 11.22,23

Învățătura dată de Domnul Isus este simplă, dar puternică. El este capabil să transforme orice învins în învingător, să vindece bolnavii și să ofere o rezolvare tuturor problemelor considerate imposibil de rezolvat. Așa vom sluji cu adevărat Celui Atotputernic. Urmând învățăturile date de Domnul Isus, veți obține biruința, scăpând de toate atacurile vrăjmașului. Oricine urmează pe Isus umblă în lumină.

Prima lecție spune că trebuie să avem credință în Dumnezeu, dar credem deseori mai mult în amenințările adversarului decât în ​​ceea ce spune Cel Preaînalt. Sunt puțini creștinii care după ce au primit un mesaj negativ, își dau un răgaz pentru a analiza situația și apoi, în ciuda tuturor dovezilor contrare, să ordone ca diavolul să plece. Suntem responsabili pentru modul în care trăim. Este necesar să învățăm de la Isus.

Cine are credință trebuie să vorbească cu muntele, cu dudul (Luca 17,6), în fine, cu orice obstacol. Nu trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne scoată „munții” din cale, pentru că nu asta ne-a învățat Isus. El a spus că trebuie să abordăm orice obstacol, cerându-i să se ridice din calea noastră. Acest lucru poate părea absurd pentru cineva care nu cunoaște Cuvântul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, pentru noi, acesta este cel mai cmare adevăr. Faceți acest lucru și vă veți rezolva problema.

După ce ai ordonat muntelui să se ridice și să se arunce în mare, fii ferm în ceea ce spui și nu te îndoi. Dacă vă îndoiți, va fi ca și cum ați spune că nu aveți credință în Dumnezeu sau în ceea ce faceți. Prin urmare, ceea ce ați determinat nu se va realiza niciodată. Puterea sfântă care ne împlinește determinările nu va face lucrarea dacă ne îndoim fiindcă va fi ca și cum ai implora iertarea vrăjmașului pentru o asemenea îndrăzneală.

Credeți că ceea ce spuneți vi se va face. După ce ai ordonat ca răul să iasă din viața ta, trebuie să crezi că lucrarea se va face, oricât de imposibil de realizat ar părea. Faptul de a fi ascultat ceea ce vorbește Dumnezeu și, prin urmare, de a fi determinat, este suficient pentru ca aceasta să se facă. Dar dacă nu crezi, nimic din ceea ce ai determinat nu se va întâmpla.

Tot ce spuneți va fi făcut. Dacă nu vă asumați locul în Hristos, determinarea voastră nu va avea niciun efect. Acest pas este al Domnului și este unul dintre motivele pentru care ar trebui să urmați sfaturile Sale. Cine crede consideră lucrarea făcută cu mult înainte de a fi îndeplinită. Dacă slujitorul lui Dumnezeu urmează învățăturile Celui Preaînalt, lucrarea este făcută, chiar dacă încă nu se vede niciun rezultat.

Cine ce se supune și urmează sfaturile sfinte face diferența. Așa au acționat Isus, apostolii Săi și ceilalți slujitori care au avut succes. Tot ce a spus Domnul este adevărat. Urmați învățăturile sfinte și vă veți primi binecuvântările.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!