Mesajul zilei

29/12/2021 - CÂT UN GRĂUNTE DE MUȘTAR

„Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a zis Isus. „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: ‘Mută-te de aici colo’, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă.

Matei 17.20

Prin credință, oamenii din vechime aduceau mărturii care erau plăcute lui Dumnezeu. Prin ea, au parte de tot felul de minuni, realizând, în vremea lor, ceea ce promisese Tatăl ceresc (Evrei 11: 33,34). Și azi, prin credință, putem face lucrarea Celui Preaînalt în același mod ca în trecut. Astfel, dacă nu au loc minuni printre noi, există o singură cauză: nu acționăm prin credință. Îl vom vedea pe Dumnezeu la lucru în momentul în care ne purtăm ca Isus și apostolii Săi.

Așadar, fiți pregătiți, deoarece pe parcursul acestui studiu puteți primi binecuvântarea pe care ați căutat-o ​​de mult timp. Nu este adevărat că unii oameni sunt mai bine auziți decât alții. Cel Atotputernic ne răspunde în mod egal, indiferent dacă ești religios sau nu. În experiența mea de a umbla în Hristos de peste 60 de ani, am observat că oamenii religioși sunt mai greu să fie binecuvântați decât ceilalți.

În mod clar, motivul pentru care se întâmplă acest lucru nu este la Dumnezeu. În general, adepții religiilor cred mai mult în ceea ce spun regulile lor bisericești decât în ​​Cuvânt. Scripturile ne învață că omul trebuie să creadă numai în învățăturile biblice, și nu în preceptele religioase. Aceasta a fost diferența observată în vremea slujirii pământești a Domnului, când conducătorii evrei erau plini de invidie văzând pe Dumnezeu lucrând prin Hristos.

Isus a explicat că a împlinit voia Tatălui și, prin urmare, a fost iubit de El. Tot ceea ce Dumnezeu Îi spunea era ceea ce Învățătorul învăța și făcea. El a spus că Fiul nu poate face nimic de la Sine dacă nu l-a văzut pe Tatăl făcând înainte (Ioan 5:19). Ei bine, dacă așa a fost cu Împăratul împăraților, cu atât mai mult va fi cu noi, simpli muritori. Trebuie să crezi în ceea ce îți luminează înțelegerea în timp ce citești Biblia. Rugăciunea trebuie făcută în legătură cu revelația care ți s-a dat.

Mesia a învățat că, dacă avem credință de mărimea unui grăunte de muștar, putem cere dudului, muntelui sau oricărui alt obstacol să se mute în alt loc și, astfel, se va întâmpla. Credința slăbită nu vă permite să îndrăzniți să porunciți răului care vă afectează, dar de este potrivit Bibliei - care vine prin auzirea Cuvântului - va avea dimensiunea necesară. În acest fel o puteți folosi cu autoritate și ceea ce determinați vi se va face.

Câte obstacole nu v-au împiedicat deja să vă atingeți ținta? De câte boli nu ați suferit? Până când problemele vă vor face viața iad? Credeți că acest cuvânt pe care îl studiem este pentru voi și determinați ca răul să plece acum. Dați-vă porunca din toată inima, cu tot sufletul și cu toată puterea. Cereți ca tot ce vine de la diavol să vă părăsească viața.

Aceste pilde nu au venit din întâmplare. Domnul vrea să le vadă acționând în voi chiar acum. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie doar să determinați. Tu ești judecătorul, tu ești cel care decide, realizează sau nu lucrarea sfântă. Vorbește cu „muntele” tău, ordonându-i să plece și să nu se mai întoarcă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!