Mesajul zilei

31/12/2021 - ESENȚA DUMNEZEULUI NOSTRU

Dar Tu, Doamne, Tu eşti un Dumnezeu îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi în credincioşie.

Psalmi 86.15

 

Când Cuvântul ți se descoperă, Dumnezeu îți arată o ușă prin care trebuie să intri pentru a primi ceea ce vestește. Asemenea lui Isus, trebuie să batem ca să se deschidă, pentru că toturor celor care bat la ușile care au fost arătate de Domnul – revelațiile Cuvântului – li se deschide (Luca 11,10). Apoi, pot intra și lua ceea ce vor din ceea ce le-a fost dezvăluit pentru a se bucura de binecuvântări.

Psalmistul a înțeles că Dumnezeu este plin de îndurare. Însușiți-vă ceea ce înțelegeți de la El, căci mai devreme sau mai târziu, această înțelegere vă va fi de mare ajutor. Fără îndoială, Învățătorul este cel mai bun de pe tot Pământul. Lecțiile Lui nu sunt niciodată date întâmplător și explicațiile Lui sunt mai mult decât răspunsul complet la un subiect. Revelația Adevărului aduce puterea necesară pentru a dobândi virtute ca să vă câștigați lupta.

În toate lucrările Sale, evlavia – iubirea Domnului – este prezentă. Cel Atotputernic nu face nimic din răutate, ură sau resentimente. Chiar dacă El face judecata, El știe cum să-i deosebească pe cei care cred în Numele Său. Mintea lui este cu mii de ori mai rapidă decât a noastră și, într-o fracțiune de secundă, El găsește o soluție la orice problemă, și toate acestea prin iubirea Sa.

Singura atitudine pe care ne-o cere Dumnezeu este să-I fim pe plac, umblând prin credință și nu prin vedere (2 Corinteni 5:7). Dacă disprețuim credința și reținem ceea ce vedem ca fiind adevărat, vom nemulțumi pe Domnul în orice situație ne-am afla. Deși suntem viciați și ne lăsăm adesea amăgiți de sugestiile vrăjmașului, trebuie să fim ceea ce Cuvântul ne dezvăluie despre noi.

Cel Preaînalt este mult răbdător. Nu renunță la noi, deși nu ne gândim de două ori să mințim pentru a ne salva pielea. Totuși, de ce să facem ceva rău și apoi să negăm totul când suntem întrebați despre asta? Nu știm că răspunsul mincinos este un alt păcat, care va rămâne în evidența noastră până când vom decide să-l mărturisim? Totuși, într-o zi, Dumnezeu va înceta să mai sufere răutatea noastră și apoi, vai de cel care nu a avut judecată.

Domnul este mare în nădejdea Sa bună sau în bunătatea Sa plină de nădejde; dar va veni ziua când răbdarea Lui se va termina. Când El a distrus omenirea în vremea lui Noe cu potopul, El a spus că nu Se va lupta pururea cu omul (Geneza 6:3). Așadar, nu vă obișnuiți să faceți greșeli, crezând că Domnului nu îi va păsa de asta. Păcatul creează un zid care ne desparte de El și Îi acoperă fața (Isaia 59:2). Nu există nicio scuză acceptabilă pentru faptele păcătoase.

Dumnezeu este Adevărul (Ioan 14:6)! Cine spune Adevărul face o mărturisire dreaptă (Proverbele 12:17). Adevărul nu aduce rușinea niciodată, ci eliberează, vindecă și dă demnitate celor care și-l asumă. Este puternic, plin de măreție, ne desparte de flăcările focului, face să tremure pustiul unde, de multe ori, în lucrarea lui Isus, suntem puși să fim ispitiți de diavol (Matei 4,1). Adevărul ne dă putere și ne binecuvântează cu pace.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!