Mesajul zilei

01/01/2022 - ÎNDEPLINEȘTE-ȚI CU BUCURIE MISIUNEA

Dar eu nu ţin numaidecât la viaţa mea, ca şi cum mi-ar fi scumpă, ci vreau numai să-mi sfârşesc cu bucurie calea şi slujba pe care am primit-o de la Domnul Isus, ca să vestesc Evanghelia harului lui Dumnezeu.

Faptele Apostolilor 20.24

Apostolul Pavel a înțeles importanța bucuriei, ceea ce îl făcea să-și realizeze lucrarea. Psalmistul David a spus că aceasta este indispensabilă în slujirea Domnului. Isus afirmă că bucuria trebuie să fie deplină (Ioan 15:11) și vine în momentul în care El ne vine în inimă. Când se întâmplă asta, putem intra în posesia a tot ceea ce ni s-a promis. Bucuria Domnului ne împlinește pe deplin.

Este evident că apostolul și-a prețuit viața, dar, pentru că a înțeles importanța chemării sfinte, nu a considerat-o scumpă, pentru că găsise ceva infinit mai bun. Cei care încă nu știu ce vrea Dumnezeu de la ei trăiesc ca ceilalți oameni, gândindu-se numai la ei înșiși. Această fază este periculoasă pentru creștin, deoarece poate fi influențat de o ispită și, dacă se întâmplă asta, nu va intra în Împărăția lui Dumnezeu.

Isus a spus că oricine își pierde viața de dragul Lui o va avea din nou; oricum, cine vrea să și-o scape, de teamă să nu se supună (Marcu 16,15), o va pierde (Marcu 8,35). Cercetează-te și vezi dacă ai făcut voia ta sau a Domnului; cu siguranță, știi ce așteaptă El de la tine. Dacă dragul meu cititor va fi găsit vinovat, va avea parte de pedeapsă. Dați prioritate maximă la ceea ce a fost poruncit.

Asemenea lui Pavel, trebuie să căutăm să slujim lui Dumnezeu cu bucurie, pentru că fără ea, va fi imposibil să avem acest privilegiu. Ea ne este dată când Cuvântul ni se descoperă. În acel moment, este ca și cum Hristos ne-ar vizita personal. Domnul nu acceptă să-I slujim cu o inimă întristată, cu o înfățișare îmbufnată sau cu proastă dispoziție.

Cu bucuria Domnului, veți fi fericiți în toate privințele. Ni s-a poruncit să aducem mărturie Adevărului, dar pentru a înțelege mai bine ce vrea Dumnezeu să facem, trebuie să fim atenți la ceea ce ne spune Tatăl. Când păzim poruncile, dobândim o înțelegere care ne va oferi succesul sută la sută în toate.

Chemarea noastră este să vestim Evanghelia harului lui Dumnezeu. Asta a spus apostolul că a fost trimis să facă. Această poruncă este pentru noi toți. Dacă ne vom purta așa, vom vedea prieteni, rude și străini venind la noi să ne mulțumească pentru ceea ce am făcut pentru ei. Străduiți-vă să aduceți mărturie despre Buna Vestire.

Suntem cu totul privilegiați, deoarece Cel Preaînalt ne-a considerat gata de a duce semenilor noștri mărturia Adevărului. Astfel, în Rai, vom vedea cât de mult ne-a iubit pentru că ne-a dat o asemenea oportunitate. Acolo vom fi răsplătiți cu un pahar plin cu Apa Vieții pe care odinioară l-am dăruit cuiva.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!