Mesajul zilei

02/01/2022 - GREOI LA PRICEPERE

Asupra celor de mai sus, avem multe de zis şi lucruri grele de tâlcuit, fiindcă v-aţi făcut greoi la pricepere.

Evrei 5.11

Motivul pentru care există nenumărate păcate și eșecuri de tot felul printre creștini este lipsa învățăturii corecte a Sfintelor Scripturi sau neglijența unora de a auzi ceea ce le-a spus Domnul. Cel Atotputernic nu poate face altceva decât ceea ce ne promite; prin urmare, unul dintre motivele pentru care ni se poruncește să predicăm Buna Vestire este ca oamenii să învețe drepturile lor în Hristos și să și le ceară.

Nesocotirea învățăturii biblice despre sănătate i-a făcut pe mulți să devină inapți de muncă și supuși în mod constant tratamentelor medicale și psihiatrice sau să plece devreme la cele veșnice. Cine nu face totul pentru a binecuvânta pe Domnul deschide ușa diavolului să-l atace și să-l învingă cu relele sale. Avertismentul lui Isus este să păstrăm ceea ce avem, astfel încât nimeni să nu ne ia cununa (Apocalipsa 3:11).

Singura explicație pentru unii creștini care nu prosperă este neinteresul lor de a plăti zeciuiala, de a dărui și sponsoriza lucrarea cea sfântă. Nerespectarea rânduielilor Cerului cu privire la susținerea lucrării lui Dumnezeu împiedică puterea Celui Preaînalt să-și împlinească promisiunile. Cei care nu ascultă de ceea ce spune Domnul, când vor avea nevoie, vor vedea că idiferența sau nesupunerea lor va face imposibil ca mâna sfântă să lucreze în ajutorul lor.

Nepăsarea de a rămâne curat, sfânt și dedicat Celui Atotputernic face ca lucrurile lumii să invadeze biserica, să degenereze societatea și să-i țină înrobiți spiritual pe cei rătăciți. Dacă copiii lui Dumnezeu își pierd zelul pentru Cuvânt, lucrările vrăjmașului încep să abundă. Lipsa de interes a creștinilor de a fi lucrători încercați ai Evangheliei lasă un gol pentru ca ispitele să poată asupri și stăpâni poporul lui Dumnezeu.

Biserica lui Isus nu poate rămâne neroditoare fără a-i elibera pe păcătoși și pe cei care fac necazuri, ci trebuie să fie purtătoarea Adevărului, unde Dumnezeu lucrează fără preget, un loc de eliberare, unde toate problemele pot fi rezolvate de Domnul. Totuși, pentru că nu au fost învățați Adevărul, mulți din poporul Său au fost amăgiți de ispite și au căzut în păcat, făcând de rușine lucrarea Tatălui ceresc.

Oamenii delăsători își irosesc harurile care i-ar fi putut face să afle ce este mai bun de la Dumnezeu (Matei 25:25-27). Nepăsarea multora i-a făcut slujitori ai diavolului, umplându-i cu tot felul de greșeli și suferințe. În Ziua cea din urmă, vor vedea cât de mult nu îi va costa lipsa de zel pentru ceea ce le-a descoperit Dumnezeu. Zădărnicirea harurilor este unul dintre cele mai grave păcate pe care cineva le poate comite.

Nu lăsați diavolul să vă facă delăsători în treburile lui Dumnezeu. În Scripturi, aflați ce vi s-a dat să faceți. Deci, nu acceptați ademenirile celui rău. Domnul nu este un Dumnezeu al confuziei și ceea ce v-a spus El va rămâne pe vecie voia Sa (1 Corinteni 14:33).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!