Mesajul zilei

05/01/2022 - FERIȚI-VĂ DE CEI CE FAC DEZBINĂRI

Vă îndemn, fraţilor, să vă feriţi de cei ce fac dezbinări şi tulburare împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.

Romani 16.17

Suntem învățați să ne ferim de oamenii care fac dezbinări și tulburare împotriva învățăturii sfinte. În ciuda faptului că au fost luminați, aceștia s-au lăsat înșelați de minciunile vrăjmașului și, ca urmare, au pierdut comuniunea cu Dumnezeu. Acum diavolul îi folosește pentru a provoca neînțelegerea în lucrarea sfântă. Unii vorbesc cu blândețe, par prieteni, dar sunt capabili, ascultând de Satana, să ajute financiar pe cel neascultător.

Acești oameni sunt periculoși pentru credința în Isus. Pavel a cerut ca să fie ținuți sub observare și frații să stea departe de ei. Diavolul este dăunător și același lucru se poate spune despre cei care îi sunt aliați. În lucrarea lui Dumnezeu trebuie să existe pace, armonie și respect pentru diferențe, precum și pentru diferitele apostolii. Cei care se pun în poziția de judecători ai slujitorilor lui Dumnezeu vor plăti un preț mare pentru a-i fi dus pe cei slabi la pierzanie.

Într-un moment de slăbiciune, chiar și cel mai mare sfânt al lui Dumnezeu poate cădea pradă acestor capcane. Așa s-a întâmplat cu prorocul care a venit din Iuda pentru a proroci împotriva altarului construit de Ieroboam. Fără îndoială că a fost un adevărat proroc, dar a ascultat de un proroc bătrân și mincinos și astfel a fost ucis de un leu (1 Împăraților 13). Atenție, sunt mulți „proroci” bătrâni și mincinoși peste tot.

Sunt alții care promovează lucrurile rele, și care se află cu totul pe calea rătăcirii, dorința lor fiind aceea de a-i abate pe oameni de la calea Domnului. Unii sunt dornici de a face prostituție, profit ușor și de a se îmbogăți din politică sau din alte domenii. Acești oameni fac tot posibilul pentru a-și atinge obiectivele. Dacă sunt luați la întrebări, nu le pasă că duc pe cineva în pierzanie și răspund că, fiind buni, Dumnezeu nu-i va condamna.

Porunca este de a sta departe de ei. Dacă nu vezi nimic greșit în a-i însoți la o masă sau în alte locuri, fiindu-ți prieteni, nu te supui ordinii biblice și, prin urmare, ești egal cu ei. Cel care iubește pe Isus se ține departe de acești răzvrătiți. Cine crede că este suficient de mare pentru a nu asculta de această poruncă nu știe ce înseamnă să iubești pe Dumnezeu și lucrează împotriva legii credinței.

Omul care vorbește despre greșelile celor cu credința slăbită nu urmărește decât păcătuirea și, prin urmare, este inclus în avertismentul Învățătorului că va plăti un preț mare (Luca 17,1,2). Nu-ți lăsa gura să vorbească de rău vreunui slujitor al Celui Preaînalt, căci dacă o faci, vei plăti scump pentru că ai făcut să păcătuiască pe un micuț care crede în Domnul. Cel mai bun lucru este să fugi de cei care provoacă dezbinarea și tulburarea.

Dacă îți este greu sau imposibil să te ferești de cei care stau în fața bisericii și la colțurile străzilor vorbind de rău pe cei rătăciți, roagă-te ca Tatăl să-i țină departe de tine, de biserica ta, și ca exemplul tău rău să nu fie urmat de nimeni. Acești „copii neascultători” se bucură doar atunci când fac pe cineva să se abată de la calea lui Dumnezeu. Atât cât ne stă în putință, trebuie să facem bine tuturor, și mai ales fraților în credință (Galateni 6,10).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să fie cu voi!