Mesajul zilei

06/01/2022 - NU ȘTIU DELOC DE RUȘINE

Vor fi daţi de ruşine, căci săvârşesc astfel de urâciuni; nu roşesc şi nu ştiu de ruşine, de aceea vor cădea împreună cu cei ce cad şi vor fi răsturnaţi când îi voi pedepsi, zice Domnul.

Ieremia 8.12

Mulți care s-au îndepărtat de Evanghelie nu se vor întoarce niciodată în brațele Bunului Păstor. Trist este că se pare că sunt conștienți de hotărârea lor și, deși sunt convinși de păcatele lor, preferă din mândrie să continue departe de Izvorul Vieții, Isus. Cu toate acestea, când va veni ziua din urmă, vor striga îngroziți față de pedeapsa veșnică ce îi va strivi, mărșăluind spre chinul veșnic. De ce au îndrăznit să supere pe blândul Mântuitor?

Ce hotărâre proastă! De ce să se răzvrătească în detrimentul lor? Dacă ar merge într-un loc plin de noroi și ar cădea, nu s-ar ridica din nou sau nu s-ar curăța de noroi? De ce să nu profiți de prezența sfântă și să nu-ți ceri iertare de la Cel care are toată puterea și te-a avertizat despre sfârșitul trist care te așteaptă? Cine ajunge într-un oraș și observă că a luat o cale greșită, nu se întoarce oare din drum?

Îi va fi oare rușine cuiva căruia îi cade portofelul cu plata lunară să se pună în genunchi să-l ridice? Cu toate acestea, mulți dintre copiii lui Dumnezeu știu că au ales calea ce îi va duce către focul veșnic și preferă să se arunce în brațele femeii străine (Proverbe 23:27), să trăiască în necinste și să păcătuiască prin închinarea la idoli și practicarea vrăjitoriei. Ori, cine încalcă porunca, își semnează propria sentință. Ce lucru groaznic!

Ca nebunii, se lasă stăpâniți de demoni. Aceste duhuri rele care au fost alese să fie urmate îi vor face să-și dorească să fie cuprinși pe vecie de flăcările infernale. Acești oameni sunt ca niște cai, care, în luptă, ascultă de cine îi călărește, repezindu-se cu imbold împotriva dușmanului, fără să-și dea seama că pot cădea morți chiar acolo. „Înțelepții” care se răzvrătesc împotriva lui Dumnezeu își vor da seama că au fost fără minte când au făcut această alegere. Așa se întâmplă cu cei care au încredere în ei înșiși.

Animalele cunosc plantele otrăvitoare și le evită; somonul înoată în apele repezi și se luptă cu apele învolburate pentru a ajunge la locurile de reproducere; cu toate acestea, nebunii nu pot vedea planul divin. Ah! Dacă și-ar lepăda nebunia, s-ar putea bucura de minunata dragoste și putere a lui Dumnezeu.

Oamenii fără minte sunt mereu luați prin surprindere, suferă tot felul de boli și nu se pot bucura de ce e mai bun în viață. Cu toate acestea, nu le este rușine de faptele lor rele. De fapt, nici nu știu ce este rușinea. Atunci, de ce hotărăsc să trăiască așa, dacă știu că îi așteaptă cea mai mare pedeapsă la sfârșitul zilelor? Dacă ești unul dintre acești oameni, întoarce-te la Domnul.

Cei care nu cred în hotărârea Domnului că vor fi distruși se înșală, ceea ce este adevărat. Cu toate acestea, El a luat și altă hotărâre, garantând că le va ierta păcatele și nici nu-Și va mai aminti de ele dacă se întorc pocăiți și Îi cer iertare. Ce-ar fi să profiți de această oportunitate acum? Dacă o lași pentru mai târziu, s-ar putea să fie prea târziu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!