Mesajul zilei

07/01/2022 - CUM SE ÎNDURĂ UN TATĂ

Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El.

Psalmi 103.13

Dacă cercetați Scripturile, veți vedea că ele vorbesc mult despre Dumnezeu, dar și despre voi. Cel mai bun lucru este că El, în Noul Legământ făcut cu umanitatea, a pus la cale și a oferit tot ceea ce privește viața. În ceea ce ne privește, trebuie să ne însușim ceea ce ni s-a dat. Dacă o facem, vom vedea ce înseamnă pentru Dumnezeu să Se îndure de cei care se tem de El și Îl respectă. Apoi, nu vă rămâne decât să urmați învățăturile Lui și să vă împliniți pe deplin.

Cel Atotputernic ne asigură că ne-a dat iertarea pentru toate fărădelegile, cât și leacul pentru bolile noastre. Sentința condamnării veșnice a fost deja desființată, pentru cel care începe să slujească Domnului, crezând în Cuvântul Său. Oamenii care se convertesc se nasc din nou și sunt acoperiți cu har și îndurare, încetând să mai fie supuși puterilor infernale prin dobândirea puterii lui Dumnezeu care îi face să fie biruitori în toate.

Gura celor născuți din nou este cu autoritate, este roditoare și are puterea sfântă de a face aceleași fapte pe care le-a făcut Isus. Omul născut din nou este revigorat de fiecare dată când pleacă la luptă. Dacă ești asuprit în vreun fel, nădăjduiește în Cel Preaînalt, căci El îți va face dreptate. Judecata Domnului este întotdeauna favorabilă celor care se luptă în mod legitim să aibă și să se bucure de ceea ce Cuvântul garantează că este al lor.

Atotputernicul nu se comportă ca un despot care, pentru că are putere, nu dă nici cea mai mică bucurie celor cărora Îi slujesc; mai degrabă, El nu face nimic fără să-l avertizeze pe prietenul Său Avraam și pe cei care se trag din patriarh prin credință. Toți copiii Săi mărturisesc și se bucură de faptele Lui. El este întotdeauna iubitor, bun, plin de nădejde, răbdător și, ca un adevărat Tată, îi face plăcere să ne învețe să trăim bine și să prosperăm.

Mustrarea Lui durează doar până când ne pocăim, iar mânia Lui este de moment. Cu toate acestea, dragostea Lui nu are sfârșit, precum îndurarea Sa. Chiar dacă am căzut în păcat, El ne tratează conform promisiunilor Sale. Dacă ne mărturisim greșelile, El ne iartă și ne curăță de orice nelegiuire. Nu lasă nimic din dușman să rămână în noi, nici măcar o pată. Curățindu-ne, nu se va mai vedea nimic rău în noi.

Mărimea îndurării Sale este comparată cu distanța care separă Raiul de Pământ. Dacă cineva merge spre Est, nu va ajunge niciodată în Vest, și invers. Ei bine, El a aruncat fărădelegile noastre atât de departe, încât nu vor fi găsite niciodată. De ce să nu ne temem de Domnul dacă avem numai de câștigat? Bucurați-vă și împăcați-vă cu Dumnezeu.

Trupul omului este foarte fragil, deoarece nu este altceva decât neant. Domnul ți se descoperă pentru a-ți schimba complet viața. Dacă primești pe Isus ca Mântuitor, vei afla îndurarea și iubirea Lui. Fiind copilul Său, ai drepturi și obligații care îți vor face mult bine și, mai mult de atât, nu vei pieri niciodată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!