Mesajul zilei

08/01/2022 - PÂNĂ CÂND...

Pe vremea lui Şamgar, fiul lui Anat, Pe vremea Iaelei, drumurile erau părăsite, Şi călătorii apucau pe căi strâmbe. Căpeteniile erau fără putere în Israel, fără putere, Până când mam sculat eu, Debora, Până când m-am ridicat eu ca o mamă în Israel.

Judecători 5.6,7

Mulți oameni, de-a lungul istoriei omenirii, precum și în zilele noastre, au fost responsabili pentru abaterea de la cele sfinte ale unora. Este inevitabil să vină lucruri care să-i facă pe mulți să păcătuiască, dar, așa cum a spus Isus, vai de cel din cauza căruia vine prilejul de păcătuire (Matei 18:7). O lucrare rea nu poate fi un păcat mare și poate fi chiar considerată o faptă bună, dar poate face pe cineva să părăsească pe Domnul.

Nu știm cu adevărat ce a făcut Șamgar, dar adevărul este că faptele sale i-a determinat pe mulți oameni să nu mai asculte de Adevăr. Un tată de familie care face avere în mod necinstit și se îngrijește de cei dragi îi poate influența să nu caute niciodată pe Cel Preaînalt și astfel să fie rătăciți pe vecie. O propunere imorală poate determina pe cel slab în credință să greșească și, prin urmare, să cadă pradă pierzaniei. Fără îndoială, mulți creștini vor fi considerați responsabili de păcatul altora.

În vremea lui Șamgar, oamenii au încetat să mai urmeze căile lui Dumnezeu, iar acest lucru a făcut ca, în scurt timp, dușmanul să se arate așa cum este cu faptele sale rele. La fel va fi cu tine și cu familia ta, cât și cu toți cei care nu reușesc să înțeleagă și să împlinească planul Domnului. Din nefericire, există predicatori care nu stau de veghe și nu caută pe Tatăl în rugăciune și nici nu cercetează Scripturile pentru a ști ce să slujească oamenilor. Ori, când nu este nicio descoperire dumnezeiască, poporul este fără frâu (Proverbele 29:18).

Dacă Cuvântul nu este citit, oamenii de bine se vor rătăci. Atunci, nu va fi decât tristețe, suferință și alte necazuri. Vai de cel prin care vine prilejul de păcătuire, a avertizat Domnul Isus. Despre judecătorul Șamgar s-ar fi putut scrie ceva bun, dar adevărul nu poate fi tăgăduit. Se va putea oare spune despre tine că ai contribuit ca cineva să se apropie de Dumnezeu, să rămână ferm în credință și să-I slujească din inimă?

Cei care se lasă influențați de grijile vieții, de dorința de înavuțire, deșertăciune sau alte interese personale nu pot fi un bun exemplu pentru ceilalți și, prin urmare, în Ziua judecății vor fi trași la răspundere pentru abaterea și distrugerea pe vecie a unuia sau mai multor oameni. Reflectează și vezi care ți-a fost poziția față de ceea ce ți s-a oferit. Cel rău încearcă, dar te poate doborî doar dacă îl lași.

Dumnezeu are nevoie de noi credincioși precum Debora pentru a fi ca o mamă pentru poporul Său. Nu este drept să-i lăsăm pe cei mici care cred în Isus fără un exemplu bun, fără să le dăm un pahar cu apă. Daniel a spus că cei înțelepți vor străluci ca strălucirea cerului şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele în veac şi în veci de veci (Daniel 12:3). Ce oare vei face tu.

Debora și-a făcut partea, eu trebuie să o fac pe a mea și tu la fel. Nu am fost puși aici să ne purtăm ca niște smintiți care se gândesc doar la plăceri și strângerea de bogății. Avem un angajament față de Cuvânt și nu trebuie să facem compromisuri. Dumnezeu ne-a chemat să fim parte a lucrării Sale și, prin urmare, nu putem greși în niciun fel.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!