Mesajul zilei

10/01/2022 - DE CE VORBIM CUVINTELE LUI DUMNEZEU

Căci Acela pe care L-a trimis Dumnezeu vorbeşte cuvintele lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu-I dă Duhul cu măsură.

Ioan 3.34

Versetul citat este foarte lămuritor și ne învață să recunoaștem pe cei care pretind că sunt ai lui Dumnezeu și se consideră vestitorii, purtătorii Cuvântului Celui Atotputernic. Încă din zilele lui Iuda Iscarioteanul, diavolul a întâlnit oameni slabi care se lasă înșelați de ispitele lui. Trimișii Domnului la marea recoltă vor arăta împuternicirea duhovnicească că sunt robii Săi și vor face minuni așa cum a făcut Isus.

Mulți oameni fără minte se joacă cu Adevărul și nu înțeleg că, într-o zi, vor fi în fața Celui care este Adevărul, pentru a da socoteală de tot ce au greșit. Judecata va fi atât de aspră, încât, potrivit lui Isus, dacă cineva ar fi comis o faptă rea față de ei, legându-le o piatră de moară de gât și apoi aruncându-i în mare, tot ar fi de folos (Luca 17:2).

Dumnezeu i-a trimis pe mulți dintre copiii Săi să avertizeze oamenii din fiecare veac. Unii au plătit cu viața că au ascultat de chemarea sfântă sau au fost persecutați, închiși și torturați. Din păcate, există și alții care, pentru a-și salva propria piele, s-au lepădat de credința în Isus. Aceștia se vor jeli pe vecie pentru o astfel de decizie, căci vor fi condamnați la pedeapsa veșnică.

Cei care sunt trimiși cu adevărat de Cel Preaînalt aduc un semn de neconfundat, fiindcă rostesc cuvintele lui Dumnezeu. Acești sfinți ai Domnului, fiind întăriți în Scripturi, nu se lasă amăgiți niciodată de înșelăciunea, minciuna sau ispitele lui Satana, așa că sunt mari binecuvântări pentru toți cei care îi ascultă. Când trec pe undeva, lasă numai lucrări bune și, când pleacă, mult dor.

Nimeni nu poate rosti cuvintele Domnului, și nici nu poate realiza nimic în lucrarea Lui dacă nu are Duhul Sfânt. Există indivizi carismatici, antrenați, care au darul vorbirii, fiind astfel capabili să convingă pe mulți oameni să meargă la biserica pe care o frecventează; totuși, neavând ungerea de Sus, nu-i pot duce la credința adevărată, ca să se convertească la Domnul. Lucrarea lui Dumnezeu se face cu teamă și cu puterea Duhului Sfânt.

Cei care sunt pregătiți de Cel Preaînalt și trimiși în lume pentru o misiune sfântă nu trebuie să se lase cuprinși de nicio îndoială, căci Duhul lui Dumnezeu îi va folosi și le va arăta calea dreaptă în toate domeniile care implică direct sau indirect lucrarea lui Dumnezeu. Cei aleși trebuie doar să fie atenți la atingerea Domnului și cutezători în hotărârile lor, fiindcă Tatăl cel veșnic va face totul.

Odată cu ungerea din Ceruri, cel trimis de Tatăl are toată puterea să facă de rușine pe vrăjmaș, îndepărtând frica pe care acesta o pune în inimile celor rătăciți și făcând tot felul de minuni, miracole și semne care sunt necesare. Niciun slujitor al lui Dumnezeu nu va fi făcut de rușine din lipsă de autoritate, căci Domnul este credincios și Își împlinește promisiunile.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!