Mesajul zilei

11/01/2022 - ZIUA ÎN CARE VOM PRIMI PUTERE

Ci voi veţi primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.

Faptele Apostolilor 1.8

Se apropia ziua în care Dumnezeu avea să se întoarcă să trăiască în om, pentru că, de la căderea din Rai, ființa umană era cu sfletul gol, departe de Cel Preaînalt, părăsită și la mila vrăjmașului. Domnul a lucrat neîntrerupt pentru ca această întoarcere să aibă loc și pentru ca Cuvântul Său să fie împlinit, făcându-L pe Unicul Său Fiu să sufere și să moară răstignit. Astfel, toți oamenii pot fi mântuiți și pot reveni la părtășia cu Tatăl. Cu siguranță, ceea ce ne despărțea de Dumnezeu a fost îndepărtat.

Ioel prorocise despre acea zi preaslăvită, când bătrânii aveau să viseze, tinerii să aibă viziuni și Domnul să toarne Duhul Său peste orice făptură (Ioel 2:28). Apoi, după ce puterea a fost revărsată, cei slabi au putut spune că sunt puternici, cei asupriţi că sunt eliberaţi, iar cei bolnavi, vindecaţi. Puterea pe care o primim odată cu venirea Duhului lui Dumnezeu este aceeași pe care a primit-o Isus și, prin urmare, nu există nicio modalitate de a nu obține aceleași rezultate.

Prin botezul cu Duhul Sfânt, omul este însemnat ca fiind proprietate sfântă. Din acel moment, primește puterea de a face voia lui Dumnezeu așa cum a făcut-o Isus, devenind un slujitor vrednic în mâinile Celui Atotputernic. Duhul vine să vă călăuzească în tot adevărul, descoperindu-vă cele spuse în Ceruri, vestindu-vă lucrurile viitoare, slăvind pe Isus și dându-ne tot ce este al Domnului (Ioan 16:13,14).

Asigurându-ne că vom primi Duhul Sfânt, Hristos a spus că vom avea aceleași unelte pentru a-I face lucrarea, pentru că Duhul este același și ne este dat fără măsură (Ioan 3:34). Cu toate acestea, numai oamenii care s-au născut din nou, ale căror inimă a încetat să fie de piatră, ci de carne – sensibilă și refăcută în Hristos Isus – Îl pot primi (Ezechiel 36:25-27).

Toți cei care au fost botezați în Duhul Sfânt au primit ungerea pentru a reprezenta pe Domnul ca trimiși împuternicți, preoți și împărați (2 Corinteni 5:20). Cei mântuiți au nevoie să fie învestiți cu această autoritate, pentru că botezul este începutul unei călătorii binecuvântate atât pentru noi, cât și pentru omenire, dacă ascultăm de învățăturile lui Dumnezeu prin Cuvântul Său, fără a ceda ispitelor.

Odată cu botezul în Duhul Sfânt, suntem martorii lui Isus și puterea noastră de acțiune este peste tot în lume (Marcu 16:15). Putem fi siguri că oriunde ne trimite Cel Preaînalt, puterea pe care El ne-a dat-o va funcționa. Când veți întâlni oameni cu cele mai diverse probleme, nu vă veți îndoi că le puteți aduce rezolvarea.

Primirea Duhului Sfânt schimbă complet viața creștinului și orice slujitor al lui Dumnezeu este cuprins de îndrăzneală. Astfel, trebuie să știți că Duhul Sfânt este Cel care vă călăuzește și vă face să luați hotărâri. Dacă ați fost convertiți și nu ați fost împuterniciți, strigați la Cel Preaînalt, care vă va boteza.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!