Mesajul zilei

12/01/2022 - CUM ISUS A FOST ADEVERIT

Bărbaţi israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, om adeverit de Dumnezeu înaintea voastră prin minunile, semnele şi lucrările pline de putere pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru, după cum bine ştiţi.

Faptele Apostolilor 2.22

Este necesar ca oamenii lui Dumnezeu să fie atenți la cuvintele pe care El le trimite, căci în ele există binecuvântare, învățăminte și viață. Cu toate acestea, de multe ori, nu înțelegem ce ne este descoperit și, prin urmare, pierderea noastră este mare. Sfânta Scriptură ne învață că trebuie să fim atenți la ceea ce auzim pentru a dobândi înțelegerea deplină a ceea ce ne este revelat. Nu putem să nu o căutăm, pentru că lipsa ei ne duce la distrugere.

Cuvintele care vin de la Cel Atotputernic au un singur scop: să vorbească despre Isus. Tot ceea ce ține de planul sfânt este despre Mântuitor. Pe de altă parte, cele spuse de om pot servi drept înșelăciune și îi pot duce pe oameni la înfrângere. De aceea, trebuie să ascultăm de cuvintele vieții veșnice, pe care prorocii le-au transmis oamenilor, chiar și atunci când nu le-au înțeles. Astăzi, știm că, dacă avem înțelegere, vom fi biruitori.

Așa cum Isus a fost adeverit de Dumnezeu, chiar fiindu-I Fiu, și noi trebuie să fim găsiți corespunzători. Când se întâmplă acest lucru, se emite în Cer un decret cu privire la noi, care ne autorizează să facem lucrarea sfântă. Cei care nu sunt aprobați, pot chiar să recite cuvinte frumoase în rugăciune, dar le lipsește puterea de a le face să prindă viață. Cei care sunt adeveriți de Domnul au întotdeauna puterea Duhului Sfânt cu ei.

Adeverirea sfântă nu este făcută pe ascuns, și nici nu este ceva misterios, ci se descoperă ochilor tuturor prin minuni, semne și lucrări pline de putere făcute de trimișii lui Dumnezeu. Deci, pe lângă faptul că ne împlinim în Isus, toți cei care ne privesc văd în noi un mod de ajutor pentru a fi binecuvântați de Tatăl. Slujitorii adeveriți sunt o binecuvântare pentru toată lumea.

Tatăl Își rezervă dreptul de a ne îndruma și până și Duhul Sfânt ne spune doar ceea ce a auzit. Taina este să iubim pe Dumnezeu – să primim poruncile și să le păzim – pentru că făcând acest lucru, vom fi binecuvântarea pe care Cel Preaînalt o vrea să fim. Nu este posibil să trăim departe de lucrările Celui Prea Înalt și să fim mântuiți. Dacă El nu ne cunoaște, El nu ne va răspunde nici acum, nici în Ziua cea mare.

Minunile Domnului sunt săvârșite prin descoperirea Scripturilor și prin cei care cred în El. Ascultând Cuvântul, credința – încredera că ceea ce vestește Biblia este al nostru – ia naștere în inima noastră. Prin urmare, luați în stăpânire ceea ce vi se dă pentru ca Dumnezeu să lucreze prin viața voastră.

Nu există om care să fi văzut pe Dumnezeu lucrând și să se îndoiască dacă El a fost cel care a îndeplinit o astfel de lucrare. Credința nu vă va lăsa să vă îndoiți, pentru că este ca un document care dovedește că ceea ce aflați că este al vostru v-a fost dat. Cu această dovadă în mână, lăudați pe Dumnezeu și mărturisiți că binecuvântarea este a voastră. Credința în Domnul nu greșește niciodată!

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Amin, Domnul cu voi.