Mesajul zilei

13/01/2022 - TOT AȘA VĂ VOR ASCULTA

Toată adunarea a tăcut şi a ascultat pe Barnaba şi pe Pavel, care au istorisit toate semnele şi minunile pe care le făcuse Dumnezeu prin ei în mijlocul neamurilor.

Faptele Apostolilor 15.12

Nu este nimic mai bun pentru a combate orice argument împotriva credinței în Isus decât să vorbești despre lucrarea pe care El a făcut-o prin tine. Diavolul îi face pe mulți să devină fanatici sau necredincioși; prin urmare, când vorbim despre Dumnezeu cu cineva, suntem adesea comparați cu niște oameni religioși fără stare. Aceștia vorbesc despre orice, în afară de Cuvântul sfânt (Ioan 1, 1) și, prin urmare, nu sunt ascultați. Povestirile adevărate despre ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi sunt întotdeauna de mare valoare.

Dacă există argumente împotrivă-ți, sau prigonire față de lucrarea ta, atâta timp cât nu vei face ca mulțimea să tacă, nu vei putea reuși să împiedici relele ce se pot întâmpla acestor oameni. Dacă nu ascultă, planul lui Dumnezeu le va fi de neînțeles. Realizarea ta nu va fi înfrângerea celui care se ridică împotriva ta, ci convertirea sa. Prin urmare, fii atent la sfaturile Tatălui pentru a reuși în misiune.

Metoda diavolului este de a folosi argumente neadevărate despre tine pentru a-i împiedica pe cei rătăciți să fie atinși prin tine. De aceea, trăiește departe de păcat, dar plin de Duhul Sfânt, în desăvârșită comuniune cu Cel Preaînalt, și fii bun cu toată lumea. Nu există o modalitate mai bună de a birui decât prin Adevăr și, fără îndoială, Dumnezeu știe cum să te ghideze pentru a reuși. Sub îndrumarea Domnului, nu vei fi niciodată învins.

Adu mărturie despre toate lucrările în care te-a folosit Cel Preaînalt, căci, cu siguranță, există exemple care vor servi drept lecție de Sus pentru mulți. Uneori, chiar și experiența pe care o crezi neimportantă va trezi pe cineva. Așadar, este important să folosești doar ceea ce îți spune Dumnezeu, pentru că împotriva Cuvântului nu există argumente. Ceea ce vine de la Cel Preaînalt este mult mai însemnat decât ceea ce face omul sau ce dă diavolul cuiva ca să-ți facă rău.

Cel Atotputernic vrea să facă minuni prin mijlocirea ta, dar dacă nu crezi ceea ce te învață El, chiar dacă te rogi și postești, acestea nu vor avea loc. Taina este de a te încrede în ceea ce înveți de la Dumnezeu prin Cuvânt, pentru că, în revelație, există puterea necesară de a distruge fortărețele vrăjmașului, de a reduce la tăcere orice limbă care se ridică împotrivă-ți și de a combate toate legile omului.

Porunca sfântă este de a propovădui Vestirea cea Bună la timp și ne la timp (2 Timotei 4:2). A nu vorbi despre Adevăr înseamnă a colabora cu cel rău. Fiecare ființă umană trebuie să învețe să iubească pe Dumnezeu, iar cel mai bun mod de a învăța este ca tu însuți să iubești pe Cel Preaînalt. Oamenii învață mai mult să asculte când văd decât atunci când aud. Astfel, formula pentru a fi un slujitor bun este să fii un exemplu de fapte bune, dând dovadă de seriozitate, cinste și sinceritate.

Cel care are Duhul lui Dumnezeu și nu este în păcat va găsi oameni care să-l asculte, pentru că ungerea sfântă distruge orice împotrivire față de Adevăr. Când Dumnezeu te folosește, diavolul va pierde complet lupta. Așadar, spune doar ceea ce Domnul îți vorbește inimii, chiar dacă nu vezi în asta niciun motiv sau crezi că nu are nicio valoare și este nepotrivit. Cel Prea Înalt știe întotdeauna ce este mai bun.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!