Mesajul zilei

14/01/2022 - LA FEL CA ÎNVĂȚĂTORUL

Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea, pentru că Eu mă duc la Tatăl.

Ioan 14.12

Fiecare ucenic al Domnului trebuie să se străduiască să se poarte așa cum a fost învățat de Domnul. Lucrările lui Dumnezeu duc lipsă de slujitori buni, oameni care, pentru că sunt în Isus, vorbesc și lucrează la fel ca El. Hristos nu S-a arătat niciodată negativ, șovăitor sau neascultător față de poruncile Tatălui. El a venit pentru a ne fi Exemplu, dovedindu-ne că este posibil să păzești poruncile fără a fi nevoie să recurgi la vreun lucru necinstit.

Trebuie să facem doar ceea ce ne învață Cel Atotputernic și, după ce am învățat de la El, nu ne putem folosi de falsă modestie, spunând că vom face ceva numai dacă El ne permite. Ori, dacă Domnul ne-a învățat și ne-a poruncit să facem lucrarea, cum să nu avem permisiunea Lui? Spun asta într-un mod general pentru că, în fiecare situație, este necesar să fim atenți la instrucțiunile Celui Preaînalt. Au fost vremuri când Isus i-a vindecat pe orbi, punându-și mâinile peste ei (Marcu 8:23), vorbindu-le sau ungându-le ochii cu tină (Ioan 9:6).

Toate lucrările pe care le-a făcut Isus, inclusiv învierea morților, pot și trebuie să fie făcute și de cei care iubesc pe Dumnezeu. Nu există absolut nimic din ce Învățătorul a făcut și noi să nu putem face (Ioan 14:12). Cu toate acestea, este necesar să ținem cont de avertismentele Sale cu privire la purtările care fac Cuvântul să nu fie rodnic, precum grijile vieții, dorința de înavuțire și alte asemena lucruri deșarte. De asemenea, nu trebuie tolerată nicio formă de păcătuire.

Toate lucrările pe care le-a făcut Isus, inclusiv învierea morților, pot și trebuie să fie repetate de cei care iubesc pe Dumnezeu. Nu există absolut nimic din ceea ce Stăpânul a realizat și noi să nu putem face (Ioan 14:12). Cu toate acestea, este necesar să ținem cont de avertismentele Sale cu privire la atitudinile care fac Cuvântul să nu fie rodnic, precum grijile vieții, fascinația pentru bogății și alte ambiții. Nici nu trebuie tolerată nicio formă de păcat.

Slujirea noastră trebuie să fie una cu semne, minuni și miracole. Aceasta este Evanghelia propovăduită de Isus, pe care El ne-a poruncit să o propovăduim în toată lumea (Marcu 16:15). Cei care își slăbesc puterile în scoaterea demonilor și rugăciunea pentru vindecarea bolnavilor nu știu ce rău fac lucrării lui Dumnezeu. Sfârșitul va veni numai când aceeași Evanghelie pe care a propovăduit-o Isus va fi dusă tuturor neamurilor (Matei 24:14). Rețineți că toate acestea trebuie să fie la fel.

Adevărul este că cei care sunt martori ai propovăduirii Bunei Vestiri prin puterea Duhului Sfânt nu au scuză dacă nu se convertesc. Dacă omul crede, se naște din nou; dacă nu, este condamnat. La fel, dacă cei bolnavi cred, se vor vindeca; dacă cei îndatorați și ruinați cred, vor prospera. Mesajul trebuie să fie același, căci puterea este aceeași și Domnul care ne-a garantat că va fi cu noi până la sfârșitul lumii este și El același în veci (Evrei 13:8).

Cel mai bun lucru este că Isus a arătat, în slujirile Sale, că Tatăl ceresc nu vrea ca nimeni să fie condamnat și nici ca cei tulburați și cu alte suferințe să rămână în mâinile vrăjmașului. De aceea, El ne-a dat aceeași putere ca aceea dată lui Isus, precum și aceeași misiune. Nu contează cine îți spune contrariul și nu-l crede, deoarece această persoană arată că este fără judecată în încercarea de a slăbi ordinea sfântă. Ascultați întotdeauna de Învățător.

Nu există nicio îndoială că cel ce păzește poruncile va fi răsplătit în Ziua de Apoi și va avea parte pe vecie de odihna sfântă. Cine nu face însă ceea ce i s-a spus va fi pedepsit pentru paguba cauzată Împărăției lui Dumnezeu, precum și oamenilor care au continuat să fie bolnavi sau au căzut pradă rătăcirii.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!