Mesajul zilei

15/01/2022 - LĂUDAȚI DE DOMNUL

Pentru că nu cine se laudă singur va fi primit, ci acela pe care Domnul îl laudă.

2 Corinteni 10.18

Scopul fiecărui creștin ar trebui să fie acela de a căuta excelența în slujirea Domnului pentru a primi adeverirea Lui. Cei care nu realizează acest adevăr vor vedea, în veșnicie, cât de răi au fost cu ei înșiși și față de ceilalți. Prin slujirea lui Dumnezeu – o practică care nu are nimic de-a face cu ceea ce fac adepții altor religii – învățăm cât de multe lucruri ne sunt date în credința în Isus, cât și faptul de a ne lua în stăpânire ceea ce este al nostru.

Ceea ce vrem să realizăm în lucrarea sfântă trebuie să vină de la El. Nimeni nu poate inventa nimic, pentru că facerea și descoperirea scopului Său sunt prerogativele Domnului. Totuși, întrucât am fost chemați să participăm la slava și virtutea Sa, depinde de noi să nu risipim ceea ce El a hotărât să fie al nostru, ca participarea noastră la planul Său de mântuire a omului. Cei care ascultă cu credincioșie de ceea ce le este poruncit, chiar de este și o lucrare mică, vor fi răsplătiți.

Fiind stăpân pe toate lucrurile, Cel Preaînalt știe exact cât de mult avem nevoie de bunătatea Lui, de puterea și sfințenia Sa pentru a-I sluji demn. Prin urmare, nu cădea niciodată în ispita de a crede că lucrarea care ți s-a dat să o faci este mai mare decât harul primit. Când Domnul îți dă o misiune, fii sigur că, condițiile necesare pentru a o îndeplini îți sunt puse la dispoziție.

Pe de altă parte, nu accepta și nici nu-ți dori niciodată ceea ce Dumnezeu nu ți-a dat, pentru că ceea ce reușim printr-o altă sursă nu are valoare. Dacă capacitatea sau condițiile nu vin de la Domnul, refuză-le, pentru că ele, fără îndoială, vin de la om sau de la dușman. Isus a spus că tot ceea ce vine din trup este zadarnic (Ioan 6.63) și ceea ce vine de la cel rău, dacă este primit, deschide uși pentru ca alte rele să intre în viața omului, aducându-i suferință.

Când Atotputernicul Își investește puterea în tine, fii conștient de instrucțiunile de urmat exact așa cum ți-au fost scrise, pentru că vei fi judecat în faptele tale. Orice realizare în lucrarea Tatălui ce nu respectă Manualul din Ceruri – Cuvântul lui Dumnezeu – este zadarnică. Oricine adaugă sau ia ceva din revelație va suferi un mare rău, așa cum avertizează Biblia (Apocalipsa 22:19). Lucrarea Domnului trebuie să fie sfântă de la început până la sfârșit, altfel nu va fi adeverită.

Pe de altă parte, cei care primesc diploma de adeverire a Domnului obțin un succes mai mare decât cei care se luptă cu propriile forțe, pentru că sunt capabili să ducă la îndeplinire poruncile cerești. În lumea duhurilor, există un decret care îi autorizează pe cei care sunt adeveriți de Dumnezeu să facă ceea ce a făcut Isus. Această aprobare nu vine din efortul propriu, ci mai degrabă din a crede ceea ce spune Cel Prea Înalt. Cei adeveriți nu vor fi niciodată dați de rușine.

Adeverirea Domnului înseamnă mult pentru cel care o primește, deoarece Învățătorul nu va minți și nici nu va spune nimic care să nu fie adevărul deplin. El ne aprobă numai pentru că credem în poruncile Lui și I ne supunem. Celor ascultători nu le va lipsi puterea și ajutorul, căci Domnul se bucură de cei care Îl ascultă. Bucuria Domnului este puterea noastră (Neemia 8:10).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!