Mesajul zilei

16/01/2022 - EXEMPLU PENTRU NOUA GENERAȚIE

Ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii.

Tit 2.4

Dragostea lui Dumnezeu nu lucrează numai pentru ca omul să fie mântuit, ci și pentru ca el să trăiască bine. Domnului îi pasă de familia și de celelalte domenii ale vieții noastre; de aceea, niciun creștin nu ar trebui să accepte să trăiască rău, deoarece Tatăl nostru garantează că El ne va împlini toate nevoile, potrivit cu bogăția Lui slăvită, în Hristos Isus (Filipeni 4:19). Indiferent de ce ți s-a întâmplat în trecut, totul este nou în mântuirea ta.

Nu-ți fie frică să gândești și să acționezi în funcție de tot ceea ce spun Scripturile că îți aparține. Dacă lași Duhul lui Dumnezeu să te călăuzească în Cuvânt, nu ți se va refuza niciun bine, pentru că, de fapt, atunci când Domnul îți descoperă ceva, El îți dă binecuvântarea. Urmează exemplul biblic și bucură-te de ce este mai bun în această viață. Credința în Isus îți oferă acces la tot ceea ce Cuvântul declară că este al tău.

Între binecuvântările la care nu trebuie să renunțăm se numără și căsătoria. Cel care întârzie să se căsătorească nu știe cât de mult nu-i este pe plac inimii Tatălui, fiindcă inima Sa desăvârșită a plănuit această experiență pentru împlinirea omului. Nu există nimic păcătos în căsătorie atâta timp cât urmezi natura lucrurilor. Nu este bine să-ți alegi jumătatea pentru senzualitate sau alte atribute asemănătoare, deoarece totul trebuie să fie sfânt de la început până la sfârșit pentru ca Dumnezeu să te binecuvânteze.

Domnul cere bătrânelor să fie serioase în viața lor, așa cum se cuvine sfinților, să nu fie clevetitoare sau date la mult vin, ci învățătoare ale binelui, ca să le învețe pe femeile tinere să fie înțelepte și să-și iubească soții și copii, fiind gospodine cumpătate și bune, pentru ca Cuvântul lui Dumnezeu să nu fie hulit. Nu există excepție de la nicio poruncă.

Lipsa cumpătării în viața de cuplu îl face pe om să aibă tot felul de probleme. Rata mare a divorțurilor din zilele noastre dovedește că Cuvântul nu a fost ascultat; astfel, diavolul îi face pe mulți oameni mântuiți să se comporte ca cei rătăciți. Acești oameni vor avea probleme serioase când Isus se va întoarce. Vezi ce se va întâmpla cu cei care nu respectă poruncile biblice (1 Corinteni 6:9, 10; Apoc. 21:8).

Violența și lipsa de respect față de ceilalți, ce pot fi văzute peste tot, sunt, fără îndoială, în legătură cu modul în care familiile își educă copiii. Acolo unde nu există respect pentru învățăturile sfinte, nu există cetățeni respectuoși ai caselor și bunurilor altora. Copiii fiind imaginea părinților lor, se poate vedea tipul de educație primit în familiile lor. Cei care sunt învățați să respecte pe Domnul, își respectă și aproapele.

Ferice de cel care înțelege că fiecare revelație a Scripturii este o poruncă care trebuie ținută. Acest verset ne învață ceea ce trebuie să facem în orice moment, ori de nu, ne vom vedea urmașii trecând prin multe lucruri triste. Ce vom spune oare Domnului când, în Ziua de Apoi, vom fi trași la răspundere pentru faptele noastre?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!