Mesajul zilei

17/01/2022 - JERTFA TREBUIE SĂ FIE BUNĂ

Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui. Şi prin ea vorbeşte el încă, măcar că este mort.

Evrei 11.4

Credința ne este de o mare importanță pentru a primi ceva de la Dumnezeu. Fără ea, omul nu poate plăcea Domnului și, prin urmare, rămâne fără puterea sfântă de partea sa. Atunci, de ce nu căutăm calea dreaptă de a face ceea ce ne cere Cel Preaînalt, dacă vom avea ajutorul sfânt? Exemplele biblice ne servesc drept pilde; prin urmare, nu putem să nu găsim modalitatea corectă de a-I face pe plac Celui Atotputernic.

Ceea ce a făcut ca Abel să placă lui Dumnezeu nu a fost jertfa pe care a adus-o, ci faptul că a acționat cu credință. Știm că omul este incapabil să cunoască inima Celui Preaînalt (Deuteronom 29:29; Isaia 55:9), dar dacă a primit pe Isus ca Mântuitor, Duhul Sfânt îi va putea arăta care este voința sfântă. Deci ceea ce face va fi pe plac Dumnezeului celui Veșnic. Cei care caută îndrumarea Domnului o vor găsi fără îndoială; astfel, ceea ce fac va fi de mare valoare.

Având credință, putem spune Tatălui rugăciunea potrivită, putem primi ceea ce avem nevoie și alunga ceea ce nu vrem. Domnul este întotdeauna gata, dar trebuie să încetăm să mai săpăm puțuri sparte ce nu țin apă (Ieremia 2:13). El este Izvorul tuturor nevoilor, Cel care știe totul și ne iubește. Dacă suntem în Hristos și El este în noi, vom ști ce să cerem; prin urmare, nu vom da greș, ci dimpotrivă, toate cererile noastre vor fi primite (Ioan 15:7).

Așa cum credința l-a făcut pe Abel să primească mărturia că este neprihănit, tot așa va fi și cu noi. Este necesar doar să o dobândim, crezând în promisiunile Domnului, nelăsând pe dușman să ne înșele în niciuna dintre încercările lui. Taina este să rămânem în ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că nici măcar El nu poate desface ceea ce este scris acolo. Domnul are o singură cale de a lucra, care a fost descoperită în paginile Scripturii. Cine este înțelept nu se va îndepărta de ceea ce este scris.

Credința lui Abel a făcut pe Cel Atotputernic să dea mărturie despre el, iar credința noastră va face ca asta să ni se întâmple și nouă. Când a vorbit despre David, Cel Preaînalt a spus că a găsit un om după inima Sa (Faptele Apostolilor 13:22). El a zis că David s-a născut la fel ca noi, afirmând că este fiul lui Isai. Nu contează al cui copil ești, căci credința îți va schimba destinul.

Chiar și după ce a murit, din cauza credinței sale, Abel încă ne vorbește. Așa va fi cu oricine face ceea ce i se spune. Înțeleptul Dumnezeu știe de ce ne-a ales și de ce ne-a permis să fim parte a lucrării Sale de mântuire a omenirii. Într-o bună zi, dacă nu negăm chemarea, El ne va arăta în Rai ce a avut în minte când ne-a chemat să participăm la o misiune atât de înălțătoare.

Prin urmare, nu vă disprețuiți niciodată credința, ci mergeți până la limita posibilităților; atunci vei vedea că Domnul asta aștepta ca să lucreze pentru voi. Când mulțumiți pe Dumnezeu, veți vedea că El va face în așa fel încât până și dușmanii să facă pace cu tine. Cei care iubesc pe Domnul sunt și ei iubiți de El și de Isus (Ioan 14:21); astfel, vor fi mereu biruitori.

 

În Hristos, cu pace,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!