Mesajul zilei

18/01/2022 - PĂCATUL CUVINTELOR NEFOLOSITOARE

Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor, pe care-l vor fi rostit.

Matei 12.36

Cuvintele au mai multă putere decât credem. Cu ele Domnul a făcut Cerurile și Pământul, a vindecat pe cei bolnavi, i-a eliberat pe cei asupriți și chiar a înviat pe morți. Într-o zi, El își va deschide gura și îi va face pe morți să învie (1 Corinteni 15:52). Astfel, cei care au fost oile Lui și dorm în Domnul, Îi cunosc glasul și, la auzul lui, vor ieși din morminte cu zâmbetul pe buze. Cuvântul lui Hristos vă va da viață veșnică.

Ca trimiși ai lui Dumnezeu, putem vorbi doar ceea ce spune El. Nimeni nu ar trebui să mărturisească înfrângere, eșec sau neputință. Cel slab trebuie să spună că este puternic (Ioel 3:10); bolnavii, care au fost vindecați de rănile lui Isus, și cei care încă se supun ispitei trebuie să mărturisească că au fost curățiți cu sângele lui Isus. Mărturisirea a ceea ce spune Dumnezeu îți va da putere să învingi atacurile Iadului, care continuă să spună că greșești crezând în Domnul.

Cuvântul Celui Atotputernic a despărțit lumina de întuneric (Geneza 1:1-3)și este la fel de puternic astăzi în gura Domnului ca și în gura oricui crede în El. Isus Hristos, în ascultare de Tatăl Său, a folosit vorbirea Lui ca pe o unealtă pentru a face voia sfântă. Și noi trebuie să folosim aceeași unealtă, altfel nu vom face nimic. Vindecarea îți va veni prin cuvântul pe care îl rostești în Numele lui Isus. Fii puternic și nu lăsa diavolul să te biruiască.

Cuvintele neroditoare sunt cauza suferinței noastre. Fără să observăm, ne-am înconjurat de unde negative pentru că nu ne folosim corect gura. Dacă ești un slujitor al lui Dumnezeu, nu poți fi de acord cu diavolul, care te atacă și luptă pentru ca tu să mărturisești că înfrângerea face parte din viața ta de zi cu zi. Chiar dacă, prin nepăsare, ai îngăduit o lucrare rea, dacă începi să vorbești așa cum vorbește Dumnezeu, răul îți va ieși din viață.

Cuvintele stricate vin de la vrăjmaș, al cărui scop este să te asuprească, așa că el ți le pune în gură. Nu accepta nicio minciună pe care ți-o aduce diavolul, nu adu mărturisiri negative și nu te pleca înaintea sa. Fii pozitiv în credință, pentru că atunci îți vei face un drum plin de rod. Pentru cei care sunt ai lui Dumnezeu, lucrurile vechi au trecut și totul este nou (2 Corinteni 5:17). Acum, în orice situație, ești mai mult decât biruitor (Romani 8:37).

Ai grijă în Ziua Judecății, căci vei da socoteală de tot ce ai spus. Mărturisind ceea ce spune Cuvântul, vei fi răsplătit, dar dacă lași dușmanul să-și folosească gura și mărturisești lucruri greșite, urâciuni și alte minciuni ale diavolului, s-ar putea să fii acuzat că ai lăsat să pătrundă în lume lucrările rele. Deci, nu colabora cu răul. Fii tare în revelația Cuvântului și nu îți va părea rău.

Nu va fi bucurie mai mare pentru cel neprihănit decât ca în Ziua Judecății să-și vadă cuvintele adeverite și să fi primit cununa neprihănirii. El va intra în veșnicie cu credința că a colaborat cu Tatăl în lucrarea Sa de mântuire. Răsplata care ți se va fi dat te va însoți în veci de veci. Cei găsiți vrednici se vor bucura de ce este mai bun de la Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul isus fie cu voi!