Mesajul zilei

19/01/2022 - CÂND DUMNEZEU ESTE PREZENT

Dumnezeu este în mijlocul ei: ea nu se clatină; Dumnezeu o ajută în revărsatul zorilor.

Psalmi 46.5

Lucrarea lui Dumnezeu nu se va clătina niciodată, chiar dacă trebuie să treacă prin cele mai grele încercări. Niciun efort al Iadului nu va surprinde pe Domnul, făcându-L să-și schimbe planurile. Cei chemați de Cel Preaînalt să lupte în lucrarea Lui trebuie să rămână liniștiți în orice moment, oricare ar fi amenințarea, și să nu încheie niciodată o înțelegere cu vrăjmașul, pentru că Dumnezeu este credincios să împlinească tot ce a promis (Evrei 10:23).

Cel Atotputernic este în mijlocul lucrării Sale; deci cine o poate face să aibă cea mai mică clătinare sau să înceteze? Chemarea noastră de a face parte din armata de lucrători a Domnului este privilegiul cel mai înalt și cel mai bun lucru care ni s-ar fi putut întâmpla. Prin urmare, nu trebuie să ne lăsăm niciodată amăgiți de minciunile diavolului, permițând unor gânduri negative să ne pătrundă inimile. În Hristos, suntem mai mult decât biruitori (Romani 8:37).

Cine face lucrarea lui Dumnezeu trebuie să rămână întotdeauna în limitele pe care i le impune Cuvântul. De asemenea, trebuie să lase pe Cel Atotputernic să-l folosească după bunul Său plac; astfel, nu ți se va intampla nimic rău. Așa că ai grijă, pentru că cel rău te poate ispiti să faci ceva pentru tine, așa cum a făcut cu Saul, în timp ce soldații lui l-au părăsit (1 Samariteni 13:1-14). Oricum, indiferent de încercare, rămâi mereu în Cuvânt, căci este de neschimbat și de neînvins în toate privințele.

Putem să mai spunem că lucrarea sfântă nu va fi clătinată sau împiedicată să-și îndeplinească misiunea. Fără îndoială, ceea ce a hotărât Dumnezeu este mai presus decât toate planurile diavolului. Prin urmare, nu vă speriați de niciun zvon care încearcă să demonstreze că lucrarea lui Dumnezeu nu poate avea loc peste tot în lume, pentru că El este cel care merge înainte și nu este niciodată surprins sau învins.

Lupta nu este a noastră, ci a Domnului și suntem chemați să-I facem voia. Prin urmare, nu putem alege unde și cum să luptăm, dar trebuie să-L lăsăm pe El să ne folosească și să ne facă învingători mereu. Oriunde te-ai afla, fii liniștit, pentru că chiar dacă munții sunt mutați în mijlocul mării, Dumnezeu va împlini tot ceea ce a promis (Psalmi 46:2). El nu greșește niciodată, și nici nu Se tulbură, pentru că El este de neschimbat în toate împrejurările.

Dumnezeu ne ajută chiar înainte să răsară ziua încercării. Este de ajuns umblați în Duhul Sfânt și planurile dușmanului nu vă vor ajunge niciodată. În orice încercare, bucurați-vă și slăviți pe Domnul, pentru că El este Dumnezeul mântuirii voastre și Puterea celor care se încred în El. Prin urmare, până și perii din cap, toți vă sunt numărați și niciun fir nu va cădea fără voia Lui suverană (Matei 10.30). Oricât de mic te simți, știi că Cel Mai Mare trăiește în tine.

Mântuirea noastră a fost desăvârșită cu botezul în Duhul Sfânt. Fără îndoială, Tatăl nu a lăsat să fie vreo greșeală în noi. Astfel, chiar dacă totul arată opusul, nu crede. Isus a spus că Cerul și Pământul vor trece, dar cuvintele Sale nu vor trece (Matei 24:35). Dacă mânia conducătorului se ridică împotriva ta, rămâi neînfricat.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!