Mesajul zilei

20/01/2022 - ÎMPĂRAT PESTE TOT PĂMÂNTUL

Căci Dumnezeu este împărat peste tot pământul: cântaţi o cântare înţeleaptă!

Psalmi 47.7

 

Înțelepciunea Celui Prea Înalt ne povățuiește să-I cântăm laude, iar aceasta este ca o înviorare a sufletului nostru. Fără acest ingredient binecuvântat, am fi ca niște oameni care nu se hrănesc adecvat, sunt rahitici, pielea le este fără strălucire și suferă de tot felul de boli și afecțiuni. Însă, întăriți de legătura pe care o putem avea cu El, vom avea puterea de a ne desface din lanțurile care încearcă să ne lege de cel rău.

Laudele ar trebui să fie cântate înțelept, dar ce putem face dacă noi înșine ducem lipsă de înțelepciune? Ah! Putem cere Domnului să ne învețe să extragem din Scripturi ceea ce avem nevoie pentru a-I aduce negreșit ceea ce se cuvine. Astfel, Îl vom iubi din ce în ce mai mult și ne vom bucura, ducând mai departe lucrarea frumoasă și minunată a Celui Atotputernic.

Ca Înfăptuitor și Dătător de înțelepciune adevărată și curată, Domnul nu va tăinui nimic din ceea ce ne-ar putea ajuta să câștigăm luptele din viața de zi cu zi și să ducem Vestea cea Bună în întreaga lume. Cât despre înțelepciunea omului, suntem conștienți că nu este suficient de bună să-i aducem Celui Preaînalt adevărata laudă, pentru că, fiind din lume, este demoniacă. Dimpotrivă, cea a lui Dumnezeu este binecuvântată, pașnică și plină de rod.

Tot ceea ce avem nevoie și putem face în Evanghelie trebuie să vină de la Domnul, chiar și cântarea, ​​în marea adunare, așa cum ne este bine învățată de David (Psalmi 22:25). Nu există nicio modalitate de a face vreun lucru bun fără ajutorul sfânt. Însă, cu el, vom putea face pe plac Celui Preaînalt și, astfel, lucrarea ne va fi perfectă. Când El ne învață să-L lăudăm, nu se poate ca această laudă să nu poată fi primită.

Una dintre cauzele care ne determină să ne slăvim Domnul este că El a biruit forțele întunericului și ne-a dat puterea de a birui în Numele Său tot ceea ce vine să ne doboare; prin urmare, putem și trebuie să-I cântăm laude. Fără îndoială, cei care învață ceea ce spune Cuvântul sunt biruitori în toate și, prin lucrarea de a lăuda pe Dumnezeu, se apropie de perfecțiune. Inspirația Celui Atotputernic ne determină să-L facem fericit.

Dăruirea față de Dumnezeu se măsoară prin cât de mult omul Îi aduce laude. Celor cărora nu le place să deschidă gura și să înalțe Numele Sfânt trebuie să-și reevalueze credința în Cel Atotputernic. De fapt, fiecare ar trebui să se examineze pe sine, pentru că unul dintre trucurile celui rău este de a spune unora că nu știu să aducă laude și, prin urmare, ceea ce au dăruit lui Dumnezeu nu va fi primit. Dar astea nu sunt decât vorbe goale ale celui ce este folosit de diavol.

Cântarea adusă lui Dumnezeu ne duce înaintea Lui pentru a participa la slava Sa înălțătoare. Astfel, vom fi complet liberi și pregătiți să primim ceea ce ne este dat în mod gratuit de Cel Preaiubit. Domnul este împlinit atunci când copiii Săi învață să se comporte ca înțelepți, înfăptuind ceea ce a fost hotărât încă de la creație.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!