Mesajul zilei

22/01/2022 - MĂSURA REVĂRSĂRII DUHULUI SFÂNT

Întoarceţi-vă să ascultaţi mustrările mele! Iată, voi turna duhul meu peste voi, vă voi face cunoscut cuvintele mele…

Proverbele 1.23

Principala cerință a Domnului pentru om este pocăința, căci fără ea, nu există nicio modalitate de a intra în legătură cu Cel Preaînalt și, de continui fără ea, când va veni ziua cea din urmă, vei rămâne despărțit pe vecie de Dumnezeu. Totul a fost prevăzut pentru mântuirea ființei umane și, atunci când cineva ia hotărârea dreaptă, păcatele îi sunt iertate, se naște din nou și, apoi, are dreptul de a se bucura de tot ceea ce presupune credința în Isus.

Prin mustrarea Domnului suntem capabili să ne pocăim. Până atunci, păcatul stăpânește viața celui rătăcit ca un stăpân nemilos și, oricât de mult s-ar strădui să nu asculte de ispititor, nu se poate elibera de ispitele repetate la care este supus. Însă, când este mântuit, viața i se schimbă complet, fiind dezbrăcat de trupul poftelor lumești (Coloseni 2.11) și de trupul păcatului (Romani 6.6). Cei mântuiți sunt eliberați pentru totdeauna de puterea vrăjmașului.

Versetul amintit vorbește despre una dintre cele mai mari binecuvântări pe care le poți primi de la Dumnezeu: revărsarea Duhului Sfânt. Astfel, întreaga ta ființă este cuprinsă de prezența Domnului și devii copilul Lui și ai autoritate asupra vieții tale. Duhul este cel care te împuternicește să faci lucrarea sfântă, să mustri pe diavol, să vindeci pe cei bolnavi și să-ți rezolvi problemele. Promisiunea se referă la orice ființă umană.

Același Duh care a coborât asupra lui Isus după ce a fost botezat de Ioan Botezătorul în râul Iordan ajunge și la toți cei primiți în familia sfântă. Acesta îți este dat fără măsură pentru a-ți satisface complet nevoia de a trăi cu demnitate. Dacă nu ai fost umplut cu Duhul Sfânt, procesul mântuirii nu este încheiat. Ai grijă! Cuvântul spune că cine nu are Duhul lui Hristos nu este de la Dumnezeu (Romani 8.9).

Când primești plinătatea Duhului, dobândești capacitatea de a cunoaște Cuvântul Domnului și de a deveni înțelept pentru a umbla în faptele bune pe care El le-a pregătit pentru tine. Cunoscând Adevărul, ai fost eliberat de toate capcanele și operațiunile celui răului. Prin urmare, nu trebuie să te supui voinței lui Satana, ci să pui pe vrăjmaș să fugă cu tot ce este a lui. Așa vei fi complet eliberat.

Duhul Sfânt nu face propria Sa lucrare, ci cea a lui Isus, a cărui misiune este să-L slăvească pe Mântuitor. Cuvântul nu spune să ne rugăm Duhului Sfânt, ci Tatălui. El este Duhul Adevărului, iar Adevărul este Cuvântul Domnului. Deci, supune-te mereu celor scrise, la ceea ce El te va face să înțelegi în Scripturi. Așa nu vei greși niciodată.

Bucură-te de promisiunea sfântă că El va revărsa Duhul Său minunat asupra vieții tale, pentru că fericirea ta depinde de asta. Mersul cu Isus este important și se întâmplă celor care se lasă mustrați și învățați de Domnul. Viața îți poate fi plină de realizări, așa cum a fost viața celor care s-au încredințat lui Dumnezeu. Vei face tu oare asta?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!