Mesajul zilei

23/01/2022 - CUM AM FOST NĂSCUȚI DIN NOU

Fiindcă aţi fost născuţi din nou nu dintr-o sămânţă care poate putrezi, ci dintr-una care nu poate putrezi, prin Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu şi care rămâne în veac.

1 Petru 1.23

A fi născut din nou este o condiție esențială pentru a scăpa de distrugerea veșnică care apasă asupra întregii omeniri. De aceea, toți cei înțelepți trebuie să primească de îndată chemarea sfântă de a se converti, încetând de a umbla pe căile rele. Nu există dar mai mare de la Dumnezeu decât mântuirea sufletului nostru; fără aceasta, nu vom fi niciodată eliberați de osânda veșnică. Moartea lui Hristos pe Calvar ne-a prilejuit această șansă.

Cei care-și amână hotărârea de a sluji lui Dumnezeu, sau nu reușesc să o facă din orice motiv, nu își închipuie mărimea prostiei pe care o fac, pentru că suferința pe care o vor suferi în lacul care va arde veșnic cu foc și cu pucioasă va fi foarte mare. Nici un cuvânt al lui Isus nu va trece și El a vorbit multe despre osânda cea veșnică. Așa că nu-ți zădărnici fericirea. Nici un păcat, nici o patimă, nicio avere și nimic orice altceva nu merită suferința care nu va avea niciodată sfârșit.

Sămânța sfântă nu suferă stricăciune, chiar dacă a fost plantată în tine cu mulți ani în urmă, fiind gata să dea rodul promis. Deci, dacă ai auzit cu mult timp în urmă chemarea lui Dumnezeu și n-ai urmat-o, primește-o acum, pentru că are aceeași putere de a-ți înfăptui mântuirea. Crede în acest moment și vei vedea că Domnul te iubește cu adevărat și nu vrea să pieri. Fii înțelept și primește pe Isus ca Mântuitor al tău.

Cuvântul lui Dumnezeu este viu și are o viață proprie. Ceea ce înțelegi când asculți predica sau citești Biblia este glasul lui Dumnezeu care te cheamă la o viață mai bună. El a făcut tot ce era necesar pentru noua ta naștere. Ascultă această chemare și vei fi o nouă creatură, un membru al familiei Celui Preaînalt. Astfel, forțele răului nu vor mai putea să te învingă. Ai doar de câștigat prin mântuire, fiindcă vei fi moștenitorul lui Dumnezeu.

Cuvântul pe care Dumnezeu ți l-a făcut cunoscut nu va înceta niciodată să existe și să anunțe voia Domnului în ceea ce te privește. Trimițându-l, Tatăl îți dă puterea de a-ți rezolva problemele, fie că este vorba de vindecare, eliberare, prosperitate sau orice altceva. Deci nu lăsa diavolul să te înșele. Poți folosi negreșit această putere acum. Așa dorește Dumnezeu cel Atotputernic să te porți. Vremea ca Cuvântul să lucreze în numele tău nu trece niciodată.

Domnul vrea să te nască pentru o nădejde vie (1 Petru 1:3). Deci, de ce să aștepți până mai târziu sau să nesocotești chemarea sfântă? Astăzi este ziua în care îți poți schimba complet viața de pe Pământ, cât și cea veșnică. Primind invitația Celui Atotputernic, pui în acțiune autoritatea pe care El a dat-o tuturor celor care cred. De ce să nu trăiești în același mod victorios în care a făcut Isus. Depinde de tine să pui capăt dificultăților.

Trebuie să-ți dobândești mântuirea, deoarece te va ajuta să trăiești mai bine. Nesiguranța vieții veșnice provoacă multă suferință celor care nu sunt încă mântuiți. Pe de altă parte, mântuirea face ca omul să se simtă în siguranță, puternic și capabil să se bucure de promisiunile care există în Scripturi. Fără îndoială, mântuirea este cea mai mare dovadă de iubire pe care Dumnezeul cel Veșnic o are pentru tine.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!