Mesajul zilei

24/01/2022 - NU SUNTEM LEPĂDAȚI

Dar trag nădejde că veţi recunoaşte că noi nu suntem lepădaţi.

2 Corinteni 13.6

Cei care se convertesc devin copii ai lui Dumnezeu și, cu aceasta, devin moștenitorii tuturor lucrurilor pe care le are Domnul. Doar pentru acest adevăr, ar trebui să mergem în toată lumea și să propovăduim Vestea cea Bună fiecărei făpturi. Astfel, am face mult bine tuturor oamenilor. Cineva a făcut acest lucru pentru noi în trecut și mesajul dulce al mântuirii a ajuns la noi. Ori, cel puțin, ar trebui să retribuim acest beneficiu.

Este necesar să înțelegem ce suntem în Hristos odată cu mântuirea, pentru că, astfel, vom domni în viață prin Domnul Isus. Creștinul care nu studiază Cuvântul, nu meditează la El sau nu face ceea ce îi poruncește Dumnezeu își dovedește nereușita prin felul în care trăiește. Cred că vom da socoteală Domnului pentru binecuvântările pe care le risipim. Nu degeaba Sfânta Scriptură spune că cel neglijent în lucrarea sa este confrate cu cel ce distruge (Proverbele 18:9).

Numele lui Isus ne-a fost dat ca o armă eficientă împotriva lucrărilor diavolului. Nu accepta niciun rău în viața ta, pentru că, în Numele prețios al Mântuitorului, poți acționa la fel cum a făcut El. Îți poți imagina că Învățătorul ar rata o întâlnire în Capernaum sau Ierihon din cauza unei răceli puternice? Dragă cititorule, fiecare ordin pe care îl dai în Numele lui Isus va fi înfăptuit chiar de El Însuși (Ioan 14:14).

Ca mântuit, ai fost considerat demn de a înfăptui aceleași lucrări pe care le-a făcut Domnul Isus în lucrarea Sa pământească. Lumea așteaptă mai mult de la cei care pretind că sunt slujitorii lui Dumnezeu. Așadar, încetează să fii fricos, laș și răutăcios și fă ceea ce a poruncit El. Cu credința ta, poți face lumea să tremure, izbăvindu-te complet de orice înfrângere. Vindecarea bolnavilor și eliberarea celor asupriți vor avea loc odată cu supunerea ta față de Domnul.

Fiecărui ucenic al lui Isus i s-a acordat aceeași abilitate pe care o aveau primii apostoli. Nu ai de ales, deoarece Biblia te învață exact cum se face lucrarea. Dacă nu îți îndeplinești partea, cei care suferă vor rămâne fără ajutor sfânt și vei fi tras la răspundere dacă se întâmplă acest lucru. Isus a poruncit tuturor celor mântuiți să meargă peste tot, să spună Vestea cea Bună și să-și folosească puterea pentru a-i elibera pe cei prinși în strânsoarea diavolului.

Diferența dintre viețile prorocilor, împăraților, apostolilor și altor ucenici ai Domnului a putut fi văzută prin lucrările puterii sfinte ce au urmat determinărilor lor. Ei au fost statornici în ceea ce propovăduiau și în lucrările pe care le-au făcut; de aceea, cererile lor au primit răspuns de la Cel Preaînalt. Același lucru se va întâmpla și cu tine, căci Dumnezeu te-a considerat pregătit. Vei fi primit de Tatăl mereu atâta timp cât ești îndrăzneț în folosirea Numelui lui Isus.

Vom avea de dat socoteală de ceea ce facem, cât și de ceea ce nu reușim să facem cu credința care ne-a fost dată. Dumnezeu nu v-a chemat pentru a sta cu mâinile în sân, ci să acționați în Numele Său, scoțând demoni, vindecând pe cei bolnavi și făcând minuni, miracole și semne. A continua lucrarea începută de Isus vă este misiunea.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!