Mesajul zilei

25/01/2022 - NU EXISTĂ RĂU ÎN DOMNUL

Căci Tu nu eşti un Dumnezeu căruia să-I placă răul; cel rău nu poate locui lângă Tine.

Psalmi 5.4

Nelegiuirea, indiferent de gradul în care este practicată, ne descalifică ca ființe umane. Aceasta este una dintre cele mai eficiente arme pe care le folosește diavolul pentru a ne îndepărta de pe calea cea dreaptă, luându-ne viața veșnică. Cei care o practică se spurcă și devin robii celui rău. Începutul pe această cale apare adesea din curiozitate, dar ieșirea este foarte grea, căci, numai prin puterea lui Dumnezeu este posibil să scăpăm din această situație.

Răbdarea Domnului este cea care Îl împiedică să ne judece pentru fiecare faptă rea pe care o facem (Ioel 2:13). Cu toate acestea, fără nicio umbră de îndoială, inima Îi este întristată. Văzându-ne că mergem pe această cale rea, Dumnezeu știe că, în cele mai multe cazuri, nu există întoarcere. El vorbește inimii noastre, făcându-ne să ne simțim nefericiți. Cei care aparțin Domnului simt o tristețe mare numai și gândind la lucrurile păcătoase. Aceasta este lucrarea Duhului Sfânt în a ne dovedi cu privire la păcat, dreptate și judecată (Ioan 16:8).

Adevărul este că orice lucru anormal vine de la Satana, care știe că nu se poate atinge de copiii lui Dumnezeu și nici nu-i poate scoate de pe calea cea bună decât prin ispită. Pentru ca omul mântuit să cadă în păcat, făcându-l să se bucure de o plăcere păcătoasă de moment, vrăjmașul este capabil să lupte împotriva propriei sale naturi, care este complet rea, dar și dăunătoare și păguboasă. Cei care sunt în Dumnezeu nu acceptă nimic de la cel rău.

Mulți care, astăzi, se lasă duși de ispite și, fără să știe, se dedau diavolului, dacă nu se pocăiesc și nu caută iertare dumnezeiască întru veșnicie, vor vedea că acești demoni îi vor face să-și dorească să îmbrățișeze flăcările infernale cu o patimă mai mare decât cea cu care au păcătuit. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla cuiva este să nu vegheze și să nu se roage pentru a nu fi ispitit (Marcu 14:38). Este prudent și înțelept să te ferești de orice rău (1 Tessaloniceni 5:22).

Toată lumea știe că nu există har în faptele păcătoase pe care le face. Când un copil al lui Dumnezeu greșește, inima Tatălui plânge de nenorocirea care îl așteaptă pe acesta, dacă nu se pocăiește. Cei care se păstrează curați, stăruind în a face binele, vor locui cu Domnul pentru totdeauna. Dimpotrivă, cei care fac răul nu vor putea fi alături de El, pentru că, lângă El, nu poate sălășlui niciun rău.

Fii tare în sfințenia ta, căci, la întoarcerea lui Isus, cine va fi în păcat va fi condamnat la distrugerea veșnică. Nu știm în ce ceas va veni Domnul, dar dacă nu suntem pregătiți, vom fi despărțiți pentru totdeauna de El. Dacă asta s-ar întâmpla acum, care ar fi soarta ta? Ai trăit curat? Nu există nimic care să te condamne la judecata finală?

Viața veșnică va fi frumoasă. Cei care nu cedează păcatului vor intra în lumea desăvârșirii, a iubirii lui Dumnezeu, unde nu vor fi niciodată durere sau lacrimi (Apocalipsa 21:4). Oamenii care se pierd vor cădea în hăul fără fund și vor fi chinuiți în veci de veci. Dacă te cuprinde frica să te gândești la asta, trebuie să te întorci la Domnul acum.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!