Mesajul zilei

26/01/2022 - MÂNTUIȚI PRIN HAR

Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.

Efeseni 2.8

Excelența mântuirii este că ea nu vine de la om, ci este darul lui Dumnezeu; prin urmare, este o lucrare bună și desăvârșită. Nu există nimeni care, după ce a cunoscut mântuirea și a primit iertarea păcatelor, să pretindă că a fost înșelat. Cei care s-au dedat păcatului și s-au lăsat amăgiți de minciunile vrăjmașului regretă că au pierdut-o. Chiar și cei necredincioși se așteaptă ca Domnul să fie destul de bun pentru a-i mântui în ziua cea din urmă.

Dumnezeu Și-a trimis harul Său ca să ne aibă de partea Adevărului și să ne dea fericirea veșnică. Pe lângă faptul că este o favoare nemeritată, harul este puterea sfântă ce lucrează pentru viețile noastre și, prin urmare, este perfect în esența sa și curajos în misiunea sa. Cei care îl lasă să lucreze în viața lor îi descoperă valoarea prin beneficiul pe care li-l oferă. Harul este mai presus de toți oamenii, astfel încât nu le va fi bine dacă nu se supun Domnului.

Singurul mod în care harul sfânt poate lucra în favoarea cuiva este prin credință, care este un dar dat de Dumnezeu celor care ascultă Cuvântul Său. Credința este încrederea care vine în inimile noastre atunci când suntem atenți la ceea ce ne vorbește Domnul. Atât mântuirea – cea mai mare lucrare pe care Atotputernicul o face în noi – cât și alte binecuvântări ne sunt acordate în acest fel: prin har și prin credință. Fără har nu suntem nimic; cu har, suntem ceea ce suntem.

Oricât de mânios și de hotărât este să ne distrugă, diavolul nu poate împiedica harul Domnului să ajungă și să-și elibereze supușii. Chiar dacă diavolul folosește pe cineva în modul cel mai josnic, dacă acest om aude Cuvântul și îl primește în suflet, credința îi va intra în inimă într-o fracțiune de secundă și, cu harul care este asupră-i, se va elibera dacă va chema pe Tatăl pentru mântuire și iertare.

Din momentul în care suntem mântuiți, harul lui Dumnezeu domnește în noi. El ne face să ne simțim eliberați, iertați și curați. Deci, cine nu a avut credință în Domnul, sau nu a avut curajul să se roage Lui, poate cere, iar Isus îl botează cu Duhul Sfânt. Din acel moment, devine cu adevărat mântuit și o binecuvântare pentru alții. Harul sfânt nu va da greș niciodată și în Ziua cea mare ne va prezenta marelui Împărat.

Eu definesc harul ca fiind puterea lui Dumnezeu la lucru pentru binele omului. Odată ce l-ai primit, nu te va părăsi niciodată. Această stare spirituală te va face să mergi în mijlocul păcatului și al forțelor întunericului fără ca nimic să ajungă la tine. În acest fel, promisiunile divine îți sunt confirmate, apostolia ți se mărește și începi să faci lucruri pe care nu le-ai crezut niciodată posibile, împlinindu-ți chemarea.

Fiecare ar trebui să-și asume acest dar de la Dumnezeu, deoarece este singura cale de a abunda în fapte bune. Dacă o faci, vei fi un slujitor vrednic, iar când vrăjmașul te ispitește, îți vei da seama imediat și vei scăpa de atacul malefic, fără niciun sentiment de vinovăție. Valoarea harului este incomensurabilă, dar numai prin credință face toate lucrurile în noi și pentru noi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!