Mesajul zilei

29/01/2022 - A FI FĂCUȚI MOȘTENITORI

 Pentru ca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem în nădejde moştenitori ai vieţii veşnice.

Tit 3.7

Domnul Dumnezeu a avut un anumit plan pentru a ne face copiii și moștenitorii Săi. Totuși, pentru ca o astfel de binecuvântare să aibă loc, El trebuia să ne ierte. Acest lucru nu putea fi făcut printr-o simplă hotărâre, din cauză că osânda păcatului lui Adam se afla asupra noastră. Curând, Cel Prea Înalt a conceput un plan perfect, complet și definitiv în care cineva avea să plătească pentru această cădere. Însă, nefiind un singur om care să poată îndeplini o asemenea lucrare, Domnul L-a trimis pe singurul Său Fiu să intre pe „uşă” – nașterea din fecioară – și, în acest fel, să ne înlocuiască.

Totul a fost planificat și executat conform dorinței lui Dumnezeu, fără ca noi să fi făcut ceva pentru a merita această lucrare. Cel Atotputernic a plătit un preț scump pentru a-L elibera pe Fiul Său iubit ca să moară în locul nostru, motivul și hotărârea Sa neputând fi înțelese de om. Reprezentându-ne, Isus a purtat păcatul nostru și alte suferințe și, astfel, Dumnezeu ne poate ierta, vindeca și face copiii Săi.

Mântuirea noastră depășește un consimțământ mental al Domnului de a ne primi ca fii. El a cumpărat acest drept într-un proces complicat și perfect pentru a ne răscumpăra greșelile, dându-ne garanția că nu vom fi niciodată despărțiți de El. Când suntem refăcuți în Isus, natura noastră este schimbată, pentru că, pe lângă faptul de a fi sfințiți în Cuvântul Său, spălați și renăscuți în Duhul Său Sfânt, devenim copii și moștenitori ai Tatălui ceresc.

Dumnezeu nu a avut nicio măsură în a ne spăla și regenera, revărsându-Și Duhul din belșug peste noi. Prin urmare, putem fi siguri că nu ne-a mai rămas niciun păcat și că nu ne lipsește nicio capacitate. Acum, nu mai avem nimic din diavol în noi. Prin noua naștere, am fost refăcuți în Isus pentru a fi folosiți de Tatăl, așa cum a fost Învățătorul pe pământ. Așadar, înfruntă-ți vrăjmașul cu certitudinea că vei ieși învingător.

Deoarece recrearea sau refacerea a fost făcută în Isus, noi nu mai purtăm niciun defect în duhul nostru și suntem capabili să ascultăm de tot ceea ce El ne-a poruncit. Așadar, nu-l lăsa pe Satana să te înșele, pentru că există în tine capacitatea care a fost dată lui Hristos. Astăzi, suntem fără de vină înaintea lui Dumnezeu și unși de El pentru a obține biruința.

Este trist să vedem, chiar și printre evanghelici, neștiința oamenilor cu privire la ceea ce suntem în Dumnezeu. Odată mi s-a spus o întâmplare despre un pastor care ținea în brațe un copil de doi ani și îl binecuvânta. Acest bărbat a declarat că se simțea binecuvântat pentru că acel băiat era curat. Am fost surprins de o astfel de afirmație, deoarece a nesocotit miracolul nașterii din nou. În acest mod apar cele mai ciudate și mai rele doctrine din biserică.

Ori, nu este nimeni mai curat decât cei care au fost spălați cu sângele lui Isus. Prin renaștere, toate faptele rele ne-au fost șterse, punând afară tot ce era în noi de la vrăjmaș. Prin urmare, suntem gata să fim folosiți de Cel Preaînalt, asumându-ne răspunderea de a fi moștenitori ai lui Dumnezeu, și nu străini sau pelerini.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!