Mesajul zilei

30/01/2022 - PĂZEȘTE CE ȚI S-A ÎNCREDINȚAT

 Timotee, păzeşte ce ţi s-a încredinţat; fereşte-te de flecăriile lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei, pe nedrept numite astfel.

1 Timotei 6.20

Apostolul Pavel dorea ca Timotei, fiul său în credință, să învețe să aibă grijă de sine, păzind poruncile și devenind o binecuvântare pentru toți. În Apocalipsa, Domnul a spus că oricui necredincios i se poate lua cununa de către altul (Apocalipsa 3:11). Nu mi-aș dori niciodată ca ceea ce am primit să ajungă în mâinile altcuiva. Vreau să fac ceea ce mi s-a poruncit să fac și astfel, în Ziua judecății, să pot primi cununa pe care mi-o va da El, Judecătorul cel drept.

Este adevărat că darurile sunt definitive, dar cei care le disprețuiesc își pot pierde răsplata. De fapt, am văzut întâmplându-se asta de câteva ori. În 1975, în orașul Nova Iguaçu, i-am cerut unui bărbat, în vârstă de peste 60 de ani, care de câțiva ani mergea sprijinindu-se în baston, să-l lase deoparte și să meargă. S-a vindecat imediat, dar după câteva zile a reînceput să folosească bastonul pentru că nu a păstrat ceea ce i-a dat Dumnezeu.

Domnul nu este un risipitor de pâini sau pești pe care le înmulțește, nici al capacității pe care ne-o dă de a-I face lucrarea. Fără îndoială, vom avea de dat seama de darurile pe care le-am primit și trebuie să le înmulțim. Din această cauză, trebuie să respectăm uneltele – revelațiile Cuvântului – pe care ni le-a dat Dumnezeu. Aceste arme sunt indispensabile în lupta împotriva forțelor răului.

Niciun creștin nu poate fi prieten cu știința falsă. De ce ar lăsa cineva ca acumularea de cunoștințe să-i fie drept Învățător? Cine va face asta va avea parte de înfrângere în fiecare bătălie pe care o duce. Cel care a creat totul și a dat viață lucrurilor care nu sunt știe de ce avem nevoie pentru ca să ne apară lumina. Cei care nu se abat de la Cuvânt vor putea determina ce vor, pentru că Isus a garantat că le va face lucrarea.

Atitudinea față de această pretinsă știință trebuie să ne fie una de groază, deoarece armele pe care le folosește pentru a ne discredita credința sunt letale, fiind pregătite de Iad pentru a lua viața veșnică de la oameni. Cu minciunile sale, diavolul a reușit să ia mulți oameni de partea lui, cea a înfrângerii veșnice. Nu trebuie să uităm că suntem în război cu puterea lui Satana. Cei care fug de această luptă nu vor rămâne nepedepsiți.

Învățăturile lumești și ale științei neadevărate sunt zadarnice, deoarece nu fac niciun bine celor care le ascultă. Cea mai mare greșeală pe care o face un creștin este să se îndepărteze de Izvorul apelor vii pentru a săpa puțuri sparte, ce nu țin apă deloc (Ieremia 2:13). Este necesar să luăm seama la ceea ce spune Domnul în Cuvântul Său, fără a ne slăbi atenția. Adevărul este că lupta ne este câștigată dinainte, iar ceea ce Dumnezeu a pus în noi este tot ce ne trebuie ca să nu pierdem bătăliile vieții.

Afirmațiile științei false sunt învățături greșite pe care vrăjmașul le trimite supușilor săi pentru a-i atrage pe cei necunoscători. Stați mereu de veghe, căci el va încerca să vă îndepărteze de la Calea sfântă. Dacă îi dați atenție, veți fi lipsiți de dreptul vostru în Hristos. Credința în Isus funcționează bine atunci când suntem în părtășie cu Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!