Mesajul zilei

01/02/2022 - FĂ CA POPORUL SĂ SE MINUNEZE DE TINE

 Norodul însă aştepta pe Zaharia şi se mira de zăbovirea lui în Templu.

Luca 1.21

Credința lui Zaharia și a Elisabetei, soția lui, a făcut pe Domnul să se uite la ei și să le împlinească o făgăduință. Desigur, Cel Preaînalt se va uita și la tine și îți va da făgăduințe, dacă vei păzi cuvântul pe care ți-l trimite El, căci Îi face plăcere să-i înalțe pe ai Săi. În cazul lui Zaharia, oamenii s-au mirat că el a zăbovit înaintea lui Dumnezeu. Aceasta a avut loc pentru că un înger fusese trimis de Tatăl să-i dea acestui om vestea cea bună (v. 11-20).

Din cauza zăbovirii în Sfânta Sfintelor, oamenii s-au întrebat: „A fost în păcat și a murit, sau Dumnezeu a venit la el?”. Ca slujitori ai Domnului, nu trebuie să permitem niciodată ca puterile întunericului să ne cuprindă și să ne copleșească. Cei care se roagă și veghează nu vor intra niciodată în ispită și, ca urmare, vor primi de la Preaînaltul Dumnezeu surprize plăcute.

Când ești în rugăciune și simți prezența sfântă, nu te grăbi să ieși de acolo. În aceste momente putem să ne deschidem Domnului și să dobândim o credință care îl face pe Cel Atotputernic să răspundă cererilor noastre. Zaharia a realizat că ceea ce i se părea imposibil, nu era și pentru Domnul. Cine află taina de a se afla în legătură cu Tatăl va birui întotdeauna orice adversitate sau anormalitate.

Dumnezeu lucrează la ambele capete atunci când trebuie să-și împlinească promisiunea. Prin relatarea biblică nu se poate ști dacă și Zaharia a avut vreo problemă care l-a împiedicat să fie tată, sau dacă numai Elisabeta a fost stearpă. Totuși, întrucât era lucrarea Celui care este desăvârșit și puternic în toate, problemele au fost îndepărtate și s-a născut Ioan Botezătorul. Nu te lăsa doborât de nimic care te împiedică să fii fericit, căci Domnul are puterea de a face tot ce este necesar pentru a-ți satisface nevoia.

Cel Preaînalt are multe lucruri de îndeplinit în veacul nostru și cu siguranță îi va alege pe cei credincioși să țină poruncile Sale. El nu o va învia pe Elisabeta pentru a naște un prunc petru a-l folosi în viitorul apropiat, și nici pe Maria, mama lui Isus. Acestea au fost slujitoare care au excelat în ascultare în zilele lor; astăzi, vom fi găsiți de El, dacă Îi slujim din toată inima.

Răsplata va fi întotdeauna pentru cel care crede în ceea ce spune Domnul. Cei care nu se dedică prea mult să caute pe Dumnezeu sunt fără El pe viață. Mesajul biblic este că Tatăl se apropie doar de oamenii care se apropie de El. Cei care sunt preocupați de deșertăciunile lumii vor vedea mai târziu că aceasta a fost cauza nenorocirii lor. Nu este bine să pui sămânța dumnezeiască și roditoare printre spini (Matei 13, 1-23).

Copilul care vine printr-o făgăduință a Celui Preaînalt va fi întotdeauna o binecuvântare, dar trebuie învățat să rămână pe calea lui Dumnezeu și să-I slujească cu credință. Din păcate, sunt mulți care s-au născut prin ajutorul direct al Domnului, dar astăzi sunt complet îndepărtați de căile Tatălui. Unii chiar au plecat prea devreme la cele veșnice.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!