Mesajul zilei

02/02/2022 - DUMNEZEU ȘI-A ARUNCAT OCHII SPRE TINE

„Iată ce mi-a făcut Domnul, când Şi-a aruncat ochii spre mine, ca să-mi ia ocara dintre oameni”.

Luca 1.25

Durerea Elisabetei era foarte mare, dar a prins nădejde la vestea de la Dumnezeu că va fi izbăvită de problema ei, pentru că Cel Preaînalt îi va da fiul atât de dorit. Acest lucru ne face să credem că niciun om nu ar trebui să disprețuiască ziua în care Domnul Își va arunca ochii spre el, pentru că El este pregătit să facă ceva măreț. Când primim înțelegerea prin Cuvânt, care este modul în care Dumnezeu comunică cu noi astăzi, ni se va răspunde la cererea noastră.

Dumnezeu știe totul și Îi face plăcere să împlinească dorințele celor dragi Lui. Mai mult, nimic nu trece neobservat în ochii Lui; El ne vede lacrimile și ne aude rugăciunile. Cei care se încred în Tatăl, păzesc poruncile Lui și se străduiesc să asculte mereu de El au succes în toate și, în cele din urmă, când sunt vizitați de El, dacă Îi acceptă oferta, vor primi tot ceea ce Dumnezeu le dă.

În ziua venirii Domnului aflăm ce vrea El pentru noi, iar dacă credem și primim voia Lui, lucrarea este gata. Această venire are loc când El bate la ușa inimilor noastre și noi o deschidem; apoi, El vine și ia masa cu noi (Apocalipsa 3:20). În momentul în care ne hrănim cu ceea ce ne oferă Cel Preaînalt, înțelegem ce ne aparține și, dacă cerem – determinăm că acel lucru este adevărat în viața noastră – binecuvântarea ne este dată în același moment. Cine crede vede slava lui Dumnezeu.

Tatăl nostru ne-a pregătit multe daruri. Fără îndoială, Lui nu-i place să vadă pe vreunul dintre copiii Săi atins de vrăjmaș, trăind rău sau suferind. Însă, ca și Ierusalimul, nu am înțeles momentul venirii Sale; astfel, zilele trec și nu ne realizăm în viață. Când înțelegem că pacea noastră I se datorează, intrăm pe calea pe care Tatăl poate împlini ceea ce El a plănuit pentru noi.

În Scripturi, există nenunărate dovezi că Cel Preaînalt este un expert în a face minuni în viețile celor care se tem de Numele Său. Singura condiție, însă, este să credeți ceea ce spune El. Prin urmare, nu există altă cale de a fi ajutați de Dumnezeu. Fiți conștienți de faptul că diavolul se folosește de cei mai diverși oameni, inclusiv propovăduitori, pentru a ne duce la necredință. Oricine spune că crede în Dumnezeu, dar nu acţionează, nu este cu nimic mai prejos decât dracii (Iacob 2:19).

În cele din urmă, creștinul trebuie să iasă din somnul morții – natura Satanei – care, din păcate, a stăpânit pe mulți dintre slujitorii lui Dumnezeu. Proorocul Isaia era obișnuit să spună poporului sfânt să se trezească și să se ridice, pentru că lumina Domnului venea (Isaia 60:1), și a venit. Cu toate acestea, se pare că cei mântuiți nu cred că acest lucru este adevărat și, în loc să creadă în ceea ce a făcut Isus, ei caută lucruri noi peste tot. Ori, tot ce avem nevoie se află în Cuvântul lui Dumnezeu.

Mântuitorul nu a eșuat în misiunea Sa și nici Tatăl nu a plănuit un petic pentru lucrarea lui Isus. El a venit să ne ia locul, luând asupra Sa toate poverile noastre – păcatele, bolile și alte suferințe (Isaia 53:4,5). Când a înviat, El a luat cheile morții și ale Iadului din mâinile diavolului, punând capăt robiei noastre (Apocalipsa 1.17-18). Asta ne-a spus El să propovăduim.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!