Mesajul zilei

04/02/2022 - VRĂJMAȘII SE CLATINĂ ȘI CAD

Când înaintează cei răi împotriva mea, ca să-mi mănânce carnea, tocmai ei – prigonitorii şi vrăjmaşii mei – clatină şi cad.

Psalmi 27.2

Oricine are și practică credința în Domnul Isus trebuie să știe că se bucură de ocrotirea Sa în orice moment și, prin urmare, nu trebuie să se teamă de amenințările vrăjmașului. Nici o dorință a diavolului nu poate birui împotriva celor care locuiesc în ascunzătoarea Celui Prea Înalt și, prin urmare, se pot odihni la umbra Celui Atotputernic (Psalmi 91:1). Se știe că toți cei care se ridică împotriva unsului lui Dumnezeu se vor poticni și vor cădea.

Omul credincios nu trebuie să se teamă de ceea ce spun cei răi despre el, fiindcă aceștia sunt adepții minciunii, dar nu au putere să ne distrugă dacă nu le permitem. Cel Atotputernic locuiește în noi și, chiar dacă toți demonii iadului se adună și se pornesc împotriva noastră, nu vor reuși nimic, pentru că Cel Preamărit este în noi și ne ferește de tot răul (1 Ioan 4:4). Oricine este în Hristos este în afara lucrării celui rău.

În trecut, cei răi la care se referă David erau oameni care se lăsau folosiți de diavol, dar, în realitate, cei cu adevărat răi erau duhurile necurate care îi stăpâneau. Astăzi se întâmplă la fel, dar omul care îți face rău nu ar trebui să merite mânia ta, ci mila ta. Este bine să te rogi pentru cei folosiți de vrăjmaș pentru a-ți face rău, căci deseori îi folosește ca să-i blestemăm și, astfel, să se piardă pentru totdeauna.

La fel sunt și dușmanii. Știm că Satana și demonii săi sunt adevărații noștri vrăjmași (Efeseni 6:12). Însă, ei au fost puși sub picioarele noastre și, pe măsură ce se ridică să ne atace, îi putem zdrobi cu o simplă declarație de autoritate și credință făcută în Numele lui Isus. Nu este nimic mai bun decât a merge în părtășie cu Dumnezeu, fiind călăuzit de Duhul Sfânt; făcând asta, nu vom da greș niciodată.

Cel rău lucrează în viața ta doar pentru a te distruge (Ioan 10:10a), așa că nu lăsa niciuna dintre faptele lui să te biruiască. Ai grijă să-ți folosești autoritatea în Hristos. În momentul în care simți orice atac al răului, mustră-l în Numele lui Isus. Așa cum diavolul nu l-a putut atinge pe Fiul lui Dumnezeu, nici de tine nu se va putea atinge (1 Ioan 5:18). Poziția creștinului înaintea puterii malefice este una de supremație.

Dacă rămâi ferm în credință, dușmanul care te amenință se va poticni și va cădea. Nici o forță infernală nu poate sta în fața celui care se încrede în Domnul și își folosește puterile. Suntem chemați să fim o binecuvântare și, pentru ca aceasta să se întâmple, Hristos ne-a dat putere asupra răului. Vom câștiga fiecare bătălie în Numele Lui.

Înfrângerea stăpânitorului întunericului este mai mult decât sigură, căci Isus l-a învins și l-a lăsat veșnic fără de putere. Acum, tot ce trebuie să faci este să crezi în ceea ce a făcut Învățătorul pentru tine și să ceri ca diavolul, cu tot ce este al lui, să-ți părăsească viața, familia și tot ce-ți aparține. Onoarea Dumnezeului celui Atotputernic este puterea ta în orice moment. Nu renunța la victoria ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!