Mesajul zilei

05/02/2022 - ÎNFRUNTÂND O OȘTIRE

Chiar o oştire de ar tăbărî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica împotriva mea, tot plin de încredere aş fi.

Psalmi 27.3

Niciuna dintre multele experiențe prin care ai trecut nu a avut loc întâmplător, de la cele mai grave sau emoționante și până la cele mai triste sau terifiante. Fără îndoială, Domnul Dumnezeu, în înțelepciunea Sa imensă și puternică, a plănuit ca tu să le ai ca parte a procesului tău de învățare. Astfel, poți fi sigur că și situațiile care vor veni de acum înainte sunt cu permisiunea Domnului, pentru ca succesul să-ți fie adevărat. Lasă pe Domnul să-ți stea la cârma vieții.

Contează câtuși de puțin dacă o armată de demoni te atacă sau dacă tot iadul te înconjoară, căci Dumnezeu nu va lăsa să vină asupra ta nicio încercare superioară puterii Lui și, înaintea ispitei, El îți va da întotdeauna scăparea (1 Corinteni 10:13). Cine este slujitor al Domnului nu trebuie să răspundă vreunei amenințări cu puterea sau înțelepciunea pe care crede că le posedă, ci cu puterea inepuizabilă și invincibilă a Numelui Domnului nostru Isus Hristos.

Niciun truc al iadului nu va opri Biserica lui Hristos din marșul său triumfător către victorie. Depinde doar de noi să rămânem fermi, fără a ne lăsa intimidați de dezamăgirile pe care, din păcate și cu siguranță, le vom avea față de purtarea multora. Aceștia se vor lăsa folosiți de vrăjmaș, ne vor trăda, ne vor defăima și ne vor face mult rău. Cu toate acestea, harul pe care Dumnezeu ni l-a dăruit este suficient pentru noi și nu ne va fi niciodată luat.

Deci, nu te teme. Aceasta a fost taina celor care au devenit campioni în zilele biblice. Ei au fost tari și viteji în fiecare luptă. Ceea ce li s-a întâmplat este un exemplu pentru ceea ce se întâmplă și astăzi. Așa cum Cel Preaînalt a dat biruința poporului Său în acel moment, tot așa El ne va da și nouă acum. Suntem meniți să ducem mai departe Biserica Domnului cu promisiunea că porțile iadului nu o vor birui(Matei 16:18).

Dacă izbucnește vreun război împotriva noastră, nu va fi întâmplător. Totuși, ținând cont de afirmațiile Scripturii, trebuie să credem că este spre binele nostru. Domnul deține controlul asupra tuturor, iar mâna Lui este la fel de puternică astăzi ca atunci când a spus că este lumină, și așa a fost (Geneza 1:3). El poate și vrea să ne folosească așa cum a folosit pe Moise, Iosua, pe judecători și alți slujitori credincioși chemării Sale. Nu te lepăda de credința în Hristos pentru nimic în lume.

Ai mereu încredere în ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Revelația este o cale nouă și vie pe care Isus a deschis-o pentru ca tu să mergi la El când ai nevoie de ea (Evrei 10:20). Așa vei folosi puterea pentru a învinge răul. Atotputernicul garantează că, chiar dacă suntem necredincioși, El va rămâne credincios, pentru că nu se poate lepăda de Sine însuși (2 Tim. 2:13). Tatăl ne iubește și, deși noi L-am rănit, El nu poate refuza să ne facă bine.

Dumnezeu nu te va lăsa niciodată fără ajutor. Cei care se încred în Domnul vor vedea că, deși răul îi înconjoară în așa fel încât pare să nu mai existe nicio cale de ieșire, El nu va lăsa strânsoarea vrăjmașului să câștige sau să-i învingă. Cel Preaînalt va veni pentru a-i ajuta pe ai Săi și orice folosește cel rău pentru a-i asupri va fi complet distrus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!