Mesajul zilei

06/02/2022 - NU TE TEME NICIODATĂ

Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie.

Psalmi 23.4

Fiecare slujitor al lui Dumnezeu trebuie să știe că Domnul are un plan sfânt pentru viața sa care trebuie să fie sub îndrumarea Duhului Sfânt, ceea ce dovedește că el este fiu al Domnului (Romani 8:14). Acest lucru este de o importanță extraordinară, deoarece cei care se răzvrătesc împotriva acestei porunci rămân fără nicio ocrotire. Însă, dacă vrăjmașul vede că acționezi sub conducerea lui și nu a lui Dumnezeu, te poate prinde și ataca. Oriunde te duce Cel Preaînalt, El va merge înaintea ta pentru a-ți oferi un succes total.

Acest subiect are o mare relevanță, pentru că, de fapt, Dumnezeu este peste tot. Faptul că El merge înaintea ta înseamnă că ușile ți se vor deschide dintr-o dată. Cu puterea sfântă care te acoperă și te întărește, vei fi folosit așa cum au fost eroii credinței din vechime. Ce frumos este să cunoști acest adevăr și să nu-ți fie frică de capcanele ce-ți pot apărea în cale. Când suntem călăuziți de Domnul, înregistrăm doar victorii.

Aceasta nu înseamnă că Tatăl nu ne va duce și în locuri de care creștinul „necopt și copilăresc” se va plânge imediat. Cine se poartă la fel dovedește că este ca un copil în credință, neștiind de dreptul și puterea pe care le are în Hristos. Valea poate fi periculoasă, sub umbra morții, dar cu Atotputernicul înainte, nicio săgeată satanică nu te va lovi. Taina este să te supui și să nu te temi niciodată de imaginea întunecată a diavolul.

Preaînaltul Dumnezeul îi iubește pe toți, dar nu poate fi decât cu cei care cred în Cuvântul Său și Îl păzesc fără teamă. De aceea, trebuie să predicăm Evanghelia și să facem ca Adevărul să fie cunoscut familiei, prietenilor și tuturor semenilor, care nu trebuie să fie teoretic, ci rezultat al bătăliilor și victoriilor noastre. Lupta nu este pentru sau împotriva vreunei religii, căci cei care sunt atrași de o astfel de discuție cad în capcanele diavolului.

Din mesajul Evangheliei, trebuie să învățăm și să înțelegem că „nuiaua” disciplinei este spre binele nostru. Ea este Cuvântul care ne mustră atunci când greșim și ne face să ne simțim rău pentru că dăm un răspuns greșit, arătăm lipsă de iubire sau irosim oportunitățile oferite de Cel Preaînalt. Nu refuza niciodată această „nuia” binecuvântată, pentru că te va face un creștin exemplar în orice moment.

În ceea ce privește toiagul Domnului, trebuie să sperăm că este folosit mereu, întrucât ne dă prudență, înțelepciune și ne eliberează de atacurile celui rău, precum și sperie „animalele sălbatice” care vin să ne omoare. Toiagul este greu și, uneori, când ne este întins de cineva pentru a ne scoate de pe o stâncă, credem că ne poate lovi. Însă, Cuvântul spune că Cel Drept ne poate „răni”, căci, chiar și așa, lovirea Sa va fi spre binele nostru, ca untdelemnul sfânt turnat pe capetele noastre, ce nu trebuie niciodată refuzat (Psalmi 141.5).

Nu există nimic mai bun decât mângâierea Domnului, deoarece este completă și satisface toate nevoile noastre. Fie ca de acum înainte să iubiți „nuiaua” disciplinei cerești și toiagul binecuvântat al Domnului. Astfel, Cel Preaînalt vă va proteja și vă va mângâia. Cei care sunt conduși de Duhul lui Dumnezeu dovedesc că sunt copii ai lui Dumnezeu (Romani 8:14).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!