Mesajul zilei

08/02/2022 - ARMĂ EFICIENTĂ

Eu strig: „Lăudat să fie Domnul!” şi sunt izbăvit de vrăjmaşii mei.

Psalmi 18.3

Cei mântuiți au la dispoziție puterea de a chema Numele Domnului și, în acest fel, de a fi eliberați de toate relele care îi asupresc. Deși Cel Preaînalt locuiește în cei care Îl au ca Mântuitor și Domn, este necesar să-I invoci Numele pentru a învinge vrăjmașul. Cei care trăiesc așteptând ca Tatăl să-i ajute sau să facă ceva pentru ei nu au învățat că noi suntem cei care, sub conducerea sfântă, purtăm lupta.

Numele Domnului este arma eficientă pe care trebuie să o purtăm mereu cu noi. Nu există niciun demon care să poată rezista celor care fac uz de puterile pe care li le dă acest Nume. Când folosim Numele lui Isus în credință punem în același timp puterea sfântă să lucreze în favoarea noastră; astfel, lucrarea devine a Celui Atotputernic. Autoritatea lui Dumnezeu este în Numele Său și, când ne folosim de ea, este ca și cum Domnul ar face personal lucrarea.

Pe măsură ce te folosești de Numele lui Isus, fă-o din toată inima, din tot sufletul și cu toată puterea. În caz contrar, vrăjmașul nu te va asculta și va continua să te hărțuiască. Ordinul trebuie dat cu precizie și hotărâre, așa cum a făcut Domnul Însuși. El a ordonat duhului mut și surd care pusese stăpânire pe băiatul din Marcu 9, spunându-i să plece și să nu se întoarcă; prin urmare, diavolul a ascultat de ordinul Stăpânului.

Cel mai bun moment pentru a mustra răul care te stăpânește este atunci când ești în părtășie cu Domnul sau când simți că a venit vremea să acționezi. Cuvântul spune că cei înțelepți cunosc vremea și jucedata (Ecclesiast 8.5). Așa că nu te juca cu rugăciunea sau mustrarea celui rău. De multe ori, diavolul pare a fi prost, dar adevărul este că se preface, fiind un maestru în folosirea vicleșugurilor pentru a continua să-și asuprească victimele.

Pe măsură ce te folosești de Numele Domnului, poți considera lucrarea ca și făcută. Unul dintre cei cinci pași pentru a primi binecuvântarea, așa cum a învățat Isus în Marcu 11:22-23, este să credem că ceea ce spunem se va face. Ori, dacă nu crezi că ordinele îți vor fi respectate, vrăjmașul va începe să se opună și, oricât l-ai mustra, el știe că, în scurt timp, vei renunța la determinări.

Lucrarea lui Dumnezeu va avea loc după ce ți-ai dat ordinul, dacă ai acționat conform celor spuse de Isus în Ioan 14:13. Când folosim Numele lui Isus cu credință, Mântuitorul ne garantează că El va face lucrarea pentru ca Tatăl să fie glorificat în Fiul. Trebuie să existe întotdeauna un scop mult mai mare în cererile tale, dincolo de eliberarea de suferință, vindecare sau orice altă binecuvântare, căci Tatăl trebuie să fie slăvit în Fiul.

Psalmistul David, împăratul lui Israel, a dovedit mereu că acest Nume e demn de laudă. De asemenea, toți cei mântuiți trebuie și pot să o dovedească; în acest fel, vor putea învăța pe toată lumea cu mai multă convingere, făcându-i pe oameni să demonstreze cât de mult succes vor avea prin folosirea sa. Numele Domnului este taina pentru ca noi să învingem mereu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!