Mesajul zilei

10/02/2022 - ÎNTĂRIȚI ȘI PECETLUIȚI

El ne-a şi pecetluit şi ne-a pus în inimă arvuna Duhului.

2 Corinteni 1.22

Domnul Își pecetluiește – întărește – stăpânirea asupra tuturor celor care sunt chemați să fie parte din Trupului Său. Acea pecete este Duhul Său, care vine să locuiască în noi, dându-ne putere să fim proprietatea Sa exclusivă. Dacă diavolul, sau vreunul dintre demoni, încearcă să se atingă de vreo parte a vieții noastre, avem puterea să-l facem să fugă și să-și ia cu el tot ce-i aparține. Suntem pecetluiți să avem biruință în toate.

Mai mult, am fost unși să fim trimișii Celui Prea Înalt în această viață. Poți fi sigur că oriunde te-ai afla, va exista puterea lui Dumnezeu lucrând pentru tine, așa cum a fost cu Isus. Urmând îndrumările Cuvântului lui Dumnezeu, ești capabil să fii folosit de Cel Preaînalt după cum vrea El. În orice situație, chiar și în cele aparent imposibil de depășit, îți vei avea autoritatea recunoscută.

Ungerea pe care Tatăl o pune asupra tuturor slujitorilor Săi nu este în niciun fel diferită de cea pe care o aveau ucenicii Săi. Dar trebuie să ne amintim întotdeauna că Domnul este cel care dă darurile fiecăruia și El le face așa cum dorește El, nu cum vrem noi. Modul de acțiune al Celui Preaînalt este întotdeauna prin iubire, potrivit cerințelor biblice. Cel Atotputernic nu va face niciodată ceva ce nu este scris în Scripturi. Voința noastră nu mișcă mâna lui Dumnezeu.

Ungerea sfântă căzută asupra noastră ne face puternici pentru a distruge cetățile vrăjmașului, precum și toate felurile de greșeală. Astfel, încă o dată trebuie să amintesc că El este cel care face ce vrea. Prin urmare, nu este bine să ghiciți sau să luați o decizie singuri, gândindu-vă că Domnul vă va onora. Isus a învățat că slujitorul nu este niciodată mai presus de stăpânul său (Matei 10:24); de aceea, caută să afli ce vrea El să spui sau să faci, pentru că atunci Îi vei fi pe plac.

Pecetluindu-ne cu Duhul Sfânt, Dumnezeu ne-a întărit pentru totdeauna ca mădulare ale Trupului Său. Acum, pe lângă faptul că suntem proprietatea Lui (1 Petru 2:9), suntem și reprezentanții Săi. Această hotărâre a fost luată și va dura pentru totdeauna, căci nu poate fi niciodată anulată. Dar dacă Îl părăsim, ne va părăsi și El pe noi; în acest fel, determinările noastre nu vor mai fi respectate. Trist va fi sfârșitul celui care a fost luminat și a părăsit Calea.

Botezându-ne cu Duhul Sfânt și dându-ne făgăduința Sa, Cel Preaînalt ne-a asigurat că suntem ai Săi și, prin aceasta, El ne va împlini promisiunile făcute. Prin urmare, nu vom fi învinși în luptele pe care le ducem, decât dacă nu veghem sau păzim ceea ce ne-a fost încredințat. Nu există nicio posibilitate ca dușmanul să ne ia mântuirea dacă perseverăm până la capăt.

Ușa ne-a fost deschisă și nu este nimeni care să o poată închide. Numele lui Isus este arma noastră împotriva tuturor atacurilor dușmanului. Suntem copiii lui Dumnezeu, moștenitorii Săi și ni s-a încredințat Evanghelia – puterea lui Dumnezeu (Romani 1:16). Față de toate aceste lucruri, poți și ar trebui să te ridici și să ceri ca lucrările diavolului să înceteze în viața ta. Adevărul te eliberează cu totul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!