Mesajul zilei

11/02/2022 - MISIUNEA UNUI CREDINCIOS

Au trecut multe zile şi Cuvântul Domnului a vorbit astfel lui Ilie în al treilea an: „Du-te şi înfăţişează-te înaintea lui Ahab, ca să dau ploaie pe faţa pământului.”

1 Împăraților 18.1

Când Dumnezeu întreabă pe cine va trimite, slujitorii Săi trebuie să se pună la dispoziția Lui pentru a îndeplini lucrarea care le-a fost încredințată. Ilie a fost pus la încercare într-o perioadă de mari greutăți, dar nu s-a îndoit și nu s-a temut de ce i-ar putea face Ahab sau soția sa, Izabela, căci, de fapt, nimic din ce nu era permisiunea lui Dumnezeu nu i se va întâmpla. Aceasta este credința pe care trebuie să o aibă cei chemați de Domnul în orice situație.

Misiunea pe care ni-o dă Tatăl cere credincioșie și îndrăzneală. Din acest motiv, lașii și fricoșii nici măcar nu vor fi chemați să o îndeplinească. Lupta este grea, dar este făcută de Domnul; prin urmare, partea noastră este doar să credem. Nu există nimic mai frumos și mai plin de satisfacții decât să fii folosit de Creator, chiar și în lucruri mici. Imaginați-vă doar, marele Dumnezeu, care poate face orice, venind la noi și chemându-ne să fim lucrătorii Săi.

Chiar dacă durează mult timp sau lupta este destul de acerbă și amenințătoare, nu te lăsa niciodată influențat de ispita de a crede că Dumnezeu te-a părăsit. Vrăjmașul este un maestru în a-ți prezenta tabloul cel mai întunecat dintre toate; astfel, mânați de frică, mulți abandonează barca și spun că acţionează astfel pentru a-şi salva pielea, dar nu se gândesc la cuvintele din Scriptură, care spun că laşii vor gusta cea de-a doua moarte (Apocalipsa 21:8).

Sunt promisiuni care trebuie respectate în momentul în care ne sunt date. Sunt și altele pe care Domnul le va împlini la timpul stabilit de El. Cu toate acestea, omul care decide să fie un împlinitor al Cuvântului devine înțelept; astfel, el va ști când va veni vremea să acționeze (Ecclesiast 8.5). Cei care nu acordă importanță celor spuse de Cartea Sfântă nu vor primi niciodată vreo misiune. Este important să înveți să faci lucrarea lui Dumnezeu ca să fii un om încercat (2 Timotei 2:15).

Cei care primesc chemarea de a îndeplini voia sfântă în orice sector ar trebui să se străduiască să o ducă la îndeplinire. Cine se dovedește necredincios în a se ocupa de treburile sfinte va fi mustrat în Ziua de apoi. Cel ce face lucrarea cu neglijență nu va reuși niciodată în lucrarea sa. Tot ce vă dă Domnul este vrednic de făcut; chiar și oamenii care sunt aleși să stea la intrarea în biserică trebuie să se poarte cu frica de Cel Preaînalt.

Dumnezeu are tot felul de ploi de dat pe pământ. Din punct de vedere al naturii lor, unele sunt pentru umezirea pământului pentru a face posibilă încolțirea semințelor. Cu toate acestea, Domnul are și o ploaie de binecuvântări pe care vrea să le reverse asupra poporului Său. Astfel, El are nevoie de oameni care să se uite la El în numele bolnavilor, neajutoraților, săracilor și păcătoșilor în general. Cei care simt chemarea sfântă trebuie să se pregătească pentru a arunca un șiroi de binecuvântări peste veacul lor.

Ilie a fost folosit pentru că a ascultat. Însă, ce se va spune despre tine? Oamenii precum Ahab din această lume trebuie să cunoască pe noul Ilie al lui Dumnezeu. Oricare ți-ar fi chemarea, Tatăl te va folosi în măsura în care te încredințezi Lui. Începe astăzi prin a face ceva pentru Cel Preaînalt și apoi vei vedea cât de mult nu te iubește El. Fericirea ta depinde doar de tine.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!