Mesajul zilei

12/02/2022 - ROB AL PĂCATULUI

„Adevărat, adevărat vă spun”, le-a răspuns Isus, „că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului.

Ioan 8.34

Cine întreabă pe Domnul învață mereu ceva util, pentru că de pe buzele Învățătorului iese doar adevărul, care zidește și aduce răspuns îndoielilor noastre. După cum a spus Domnul, cuvintele Lui sunt duh și viață (Ioan 6:63). Cuvintele Sale nu numai că au o viață proprie, ci au și rezolvarea problemelor. Cuvântul aduce ceea ce este necesar pentru a depăși procesul morții pe care boala îl provoacă în om. Deci, când auzi ceva de la Domnul, cercetează-l.

Orice mântuit, sau nu, care comite vreun păcat devine slujitor al celui rău. Pe de altă parte, cel care practică un act de neprihănire devine un cunoscător în acel lucru. Dimpotrivă, cel ce se dedă nelegiuirii poate fi folosit pentru a vă face rău sau pentru a vă ispiti. Însă, practicantul Cuvântului lui Dumnezeu, dacă va crede, va fi un instrument al Celui Preaînalt pentru a aduce vindecare și eliberare.

Cine păcătuiește, chiar dacă greșeala îi este mică, nu știe de răul pe care și-l face singur, pentru că va veni ziua când diavolul își va pune otrava în acel om și, atunci, suferința îi va fi mare. Mai mult, păcatul deschide uși pentru toate faptele rele pe care vrăjmașul vrea să le facă în viața celor care i-au slujit sau în viețile altora. Prin urmare, cei care au căzut trebuie să caute urgent iertarea sfântă.

Procesul de eliberare pentru cel care a ascultat de diavol începe atunci când aude propovăduirea Cuvântului lui Dumnezeu și se pocăiește de rele. Prin urmare, trebuie să caute pe cel nedreptățit, să-i mărturisească greșeala și să se împace cu acesta. Atunci trebuie să mergi înaintea Domnului în rugăciune sinceră și să-ți mărturisești greșeala. Desigur, cine a luat ceva de la cineva, dacă nu se împacă cu cel care a fost păgubit, nu va fi iertat (Matei 5, 23-25).

Cei care sunt ispitiți, dar rămân tari în Domnul, nu sunt de vină pentru ceea ce li se oferă, dar dacă ascultă de ispititor, vor fi slujitori ai diavolului acelei ispite. De atunci încolo, o schimbare enormă va avea loc în ei în raport cu convingerile lor, întrucât își vor pierde repulsia față de păcat și asta poate dura pentru totdeauna. Astfel, vor merge ca niște orbi pe căi pe care nu au mai umblat până atunci.

Oamenii care se dedau păcatului nu vor fi iertați în Ziua de Apoi, așa cum cred unii, pentru că au nesocotit chemarea sfântă de a se pocăi și de a se converti. Astfel de purtare le va pecetlui osânda veșnică. Într-o zi, când vor deschide ochii, vor vedea că, pe lângă faptul că au îmbătrânit, au pierdut prilejul de a se căsători, de a-și face o familie și de a fi fericiți, pentru că ceea ce este normal în viață nu îi mai interesează. Sărmane vieți irosite!

Potrivit Scripturilor, oamenii nu primesc lumina lui Dumnezeu pentru că iubesc mai mult întunericul (Ioan 3:19) și, astfel, primesc de la diavol plata pe care o merită: moartea (Romani 6:23). Fără îndoială, numai adevărata Evanghelie, propovăduită prin puterea Duhului Sfânt va putea să-i trezească pe acești oameni din somnul de moarte în care sunt legănați de Iad. Domnul vrea să-i trezească la viață.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!