Mesajul zilei

13/02/2022 - VESTIREA SFÂNTĂ TREBUIE DATĂ

Ilie, Tişbitul, unul din locuitorii Galaadului, a zis lui Ahab: „Viu este Domnul, Dumnezeul lui Israel, al cărui slujitor sunt, că în anii aceştia nu va fi nici rouă, nici ploaie, decât după cuvântul meu.”

1 Împăraților 17.1

Contează câtuși de puțin cui sau unde urmează să fie dată vestirea. Această hotărâre aparține lui Dumnezeu care, fiind Atotștiutor, știe de ce este trimisă anumitor oameni. Desigur, nu există altă cale de a face ceea ce poruncește Dumnezeu decât să ascultăm de îndrumarea Lui. Cei care examinează mesajul care trebuie dat se deschid dușmanului fără să știe, pentru că pot ajunge la concluzia că trebuie îmbunătățit și, astfel, împiedică lucrarea lui Dumnezeu.

Dumnezeu alege oameni ce par a fi neînsemnați pentru a-i deruta pe cei care se află într-o situație privilegiată (1 Cor. 1:27). De aceea, nimeni nu trebuie să se simtă inferior sau incapabil să ducă la îndeplinire lucrarea care i-a fost dată, pentru că abilitatea vine de la Domnul, iar El o va folosi conform planului Său. Așa cum El a confirmat prin cuvântul lui Ilie că slujitorului Său nu-i va lipsi nimic, tot așa nici tu nu vei duce lipsă de nimic.

Mesagerul trebuie să fie credincios pentru a face ceea ce i s-a poruncit, pentru că reprezintă pe Domnul. Deși, în ochii omului, este ceva mărunt, slujitorul nu trebuie să se lase amăgit de aparețe, întrucât lucrurile duhovnicești nu pot fi comparate cu cele materiale. Doar Cel Preaînalt știe motivul pentru care i-a dat o astfel de slujire și, desigur, a făcut-o pentru că l-a iubit foarte mult. Într-o zi va trebui să recunoști asta!

Pentru a transmite mesajul, cineva trebuie să stea înaintea Celui Atotputernic. Lumina lui Hristos trebuie să strălucească pe tot parcursul călătoriei tale, altfel nu îți vei putea face datoria într-un mod în care Tatăl să fie mulțumit de lucrarea ta. Gura slujitorului lui Dumnezeu trebuie să rostească aceleași cuvinte ca și cele de pe buzele Celui Atotputernic, dacă El ar face lucrarea în trup. Deși mesajul aduce și mustrări, oamenii vor vedea că a fost pozitiv pentru schimbarea pe care a făcut-o.

Dă porunca fără a încerca să înțelegeți cum va fi îndeplinită, pentru că o astfel de lucrare este a lui Dumnezeu. De asemenea, nu lua și nici nu adăuga nimic la mesajul care urmează să fie distribuit. Participarea ta este aceea a unui mesager, deci acționează cu fidelitate, pentru ca Domnul să se bucure de slujirea ta și, în cele din urmă, să te răsplătească pentru că ai fost un moștenitor credincios al ordinelor Sale. Nu-L întrista niciodată prin purtarea ta.

Cuvântul celui trimis de Dumnezeu trebuie să fie cuvântul Domnului însuși, pentru că atunci când este folosit, va putea acționa în același mod în care a acționat Isus. Cel Preaînalt Își conduce slujitorii în luptă, așa cum a îndrumat și pe Fiul Său. Cei care te văd slujind Cuvântul vor înțelege în curând dacă ești sau nu credincios în transmiterea mesajului sfânt.

Nu-ți fie teamă să faci ceea ce ți se poruncește, pentru că Dumnezeu este Cel care împlinește Cuvântul slujitorului Său. El se bucură să ne folosească, mergând înaintea noastră pentru a deschide ușile și în același timp în spatele nostru pentru a ne proteja de atacul celui rău. Cei care se încred în Domnul vor avea întotdeauna succes și se vor desăvârși în El.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!