Mesajul zilei

14/02/2022 - ILIE A TREBUIT SĂ SE ASCUNDĂ

Pleacă de aici, îndreaptă-te spre răsărit şi ascunde-te lângă pârâul Cherit, care este în faţa Iordanului.

1 Împăraților 17.3

Unul dintre primele adevăruri pe care ar trebui să le aflăm despre Tatăl nostru ceresc este că El este desăvârșit în toate și face numai ceea ce este bine. Alegându-ne pentru a împlini voia Lui, El ne-a dat tot ce este mai bun, astfel încât să începem să participăm la slăvirea Sa. Deoarece El nu este un Dumnezeu al confuziei, toate poruncile Sale sunt precise și, prin urmare, trebuie respectate cu rigurozitate.

Domnul ne îndrumă în toate lucrurile, dar după Cuvântul Său, fără de care nu există nicio cale prin care El să țină legătura cu noi. Isus a spus că El este Calea, Adevărul și Viața (Ioan 14:6) și fără El nu am putea merge la Tatăl. La fel, Cel Preaînalt nu poate veni la noi fără Isus – Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă cineva dorește să te învețe un alt mod de a păstra legătura cu Cel Preaînalt, refuză-l, pentru că nimeni nu poate pune o altă temelie (1 Corinteni 3:11).

Este important să urmezi fiecare îndrumare dată în Scripturi, deoarece Domnul Se află în acele informații pentru a te ghida. Să nu răspunzi la ceea ce îți spune El înseamnă să faci o greșeală completă. Dacă se întâmplă asta, vei vedea că, pentru că ai disprețuit îndrumarea Sa, nu ți se va veni în ajutor. Dumnezeu nu poate lucra potrivit firii schimbătoare a omului, creând tot timpul ceva nou pentru ca să alegi ce este mai bun. Ceea ce este mai bun este ceea ce ți-a dat El.

Un alt lucru important este că Cel Preaînalt întărește pașii celui care este bun și are încredere în ceea ce spune El. Când înțelegi că Dumnezeu dorește să se facă ceva în lucrarea Sa, Îl vei avea alături pentru a-ți întări toate deciziile care trebuie luate și atunci picioarele nu ți se vor împiedica. Cei care aleg să îndeplinească misiunea primită vor vedea că mâna bună a Tatălui ceresc nu îi va părăsi niciodată. Vor avea succes în toate.

Să lași Duhul Domnului să te ghideze este cel mai bun lucru de făcut. Pe lângă faptul că nu vei fi niciodată învins, acesta este semnul că ești un copil al lui Dumnezeu. Nu este suficient să le spui tuturor că El este Tatăl tău și de aceea vei câștiga într-o zi. Cine este cu adevărat al Domnului nu pierde nici măcar o bătălie. Cel care poartă asupra sa moștenirea Tatălui este respectat în determinările sale.

Dacă lucrarea aparține Celui Prea Înalt, El va îndrepta pașii celui care a fost chemat să o facă. Cei care se dăruiesc complet lui Dumnezeu învață să fie biruitori în luptă. Pentru acești oameni calvarul nu contează, pentru că oriunde vor trebui să lupte, vor fi mereu mai mult decât învingători. Cel Atotputernic este dedicat celui care este dispus să-L asculte.

Cei care urmează îndrumările lui Dumnezeu vor avea aceleași rezultate pe care le-au avut supușii din zilele biblice. Modul în care lucrează Domnul nu se schimbă din generație în generație, ci rămâne același. Prin urmare, cine merge să lupte în Numele lui Isus se întoarce învingător. Dumnezeu va fi mereu cu cei care cred în El.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!