Mesajul zilei

16/02/2022 - ÎN SUPUNERE POATE FI ȘI ÎNCERCARE

După aceea, fiul femeii, stăpâna casei, s-a îmbolnăvit. Şi boala lui a fost atât de cumplită încât n-a mai rămas suflare în el.

1 Împăraților 17.17

Cei mai mulți dintre noi ne-am comportat ca niște copii. Când credința ne este pusă la încercare, începem să ne tot plângem. Nu trebuie să fie așa. De fapt, dacă Domnul este responsabil de viețile noastre, trebuie să profităm de oportunitățile pe care ni le oferă pentru a arăta în Cine am crezut. Cui nu-i pasă de ceea ce se propovăduiește, acționează greșit. Așa că ai grijă! Vom da socoteală pentru toate cuvintele neroditoare pe care le rostim.

Noi, creștinii, trebuie să stăm de veghe, deoarece de multe ori trecem prin încercări despre care nici măcar nu credeam că ne vor lovi. Cu toate acestea, Domnul nu este surprins de niciuna pentru că El a pregătit dinainte faptele bune pentru ca noi să umblăm în ele (Efeseni 2:10). Prin urmare, oricare ar fi atacul rău ce cade asupră-ți sau asupra celui ce este lângă tine, roagă-te și caută călăuzirea lui Dumnezeu, care Și-a pus puterea la dispoziția tuturor celor care cred (Ioan 14:12).

Cei care nu trăiesc în Hristos și nu Îi cunosc cuvintele nu știu cât de mult pierd trăind în neglijență. Proorocul Ilie nu a înțeles ce se întâmplă și a crezut că moartea fiului văduvei este necazul Domnului (1 Împăraților 17:20). Tot la fel am reacționat la oportunitățile care ni s-au ivit pentru a deschide gura și a face treaba, ratând astfel multe dintre lucrările Celui Preaînalt. Așadar, data viitoare când ți se întâmplă ceva neobișnuit, folosește-ți autoritatea în Hristos și acționează.

Să nu-ți fie frică de dificultăți,ci să rămâi ferm în credință. Dacă te îndepărtezi de Domnul, nu vei putea auzi niciodată sfatul pe care El îl dă soluționării problemei. Credinciosul nu trebuie să creadă că diavolul a câștigat vreo bătălie, ci să simtă ce trebuie făcut pentru a împlini revelația sfântă. Băiatul era tot mai rău și a murit, dar în acel moment acest lucru nu a contat, pentru că planul lui Dumnezeu avea să se împlinească.

Văzându-și fiul mort, femeia l-a învinuit pe prooroc pentru acest fapt, de parcă i-ar fi amintit de greșelile ei din tinerețe. Ea nu știa că era lucrarea Duhului lui Dumnezeu. Adesea, o singură piatră împiedică puterea sfântă să facă minuni. Așadar, lucrul corect este să fii mereu tare în credință, pentru că atunci când se ivește un prilej, nu vei fi făcut de rușine. Am fost chemați să învingem mereu, așa că nu contează ce se întâmplă în calea noastră.

Ilie a cerut trupul fără viață al băiatului și l-a culcat pe patul său (v. 19). Cei slabi și asupriți trebuie făcuți să se culce acolo unde Dumnezeu i-a vizitat și le-a dat odihnă. Lucrul trist este când un creștin își folosește patul pentru a face lucruri greșite, lăsându-se purtat de ispite și spurcându-se. Dacă vi s-a întâmplat acest lucru, obțineți iertarea Domnului printr-o mărturisire sinceră și deplină.

Crede în felul în care El ți-a deschis calea pentru a te împlini în El.

Domnul aude mereu strigătul celor care Îi slujesc atâta timp cât acţionează cu credinţă (Marcu 5:34). Necredința nu va fi acceptată de Dumnezeu, pentru că este o lucrare rea în inimile noastre. Urmând îndrumările sfinte, Ilie a întors sufletul băiatului. La fel, sănătatea îți va fi redată și problema rezolvată, iar Domnul va fi glorificat prin biruința ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie voi!