Mesajul zilei

18/02/2022 - DUMNEZEU NE-A LUMINAT VIAȚA

Căci Dumnezeu, care a zis: „Să lumineze lumina din întuneric”, ne-a luminat inimile, pentru ca să facem să strălucească lumina cunoştinţei slavei lui Dumnezeu pe faţa lui Isus Hristos.

2 Corinteni 4.6

Înțelegerea pe care ai dobândit-o de la Dumnezeu pentru a scăpa de nevoia ta, pentru a ști cum să te convertești și a pricepe cine ești în credința în Isus a venit pentru că Dumnezeu Însuși a strălucit în inima ta. Prin urmare, dacă disprețuiești astfel de lucruri și ceea ce poți face în Hristos, vei pierde mult. Chiar dacă pare ceva îndepărtat sau chiar nebunesc, revelația dată de Domnul nu se va împlini decât din vina ta, căci este de ajuns doar să crezi.

Nu măsura pe Tatăl după ceea ce crezi sau gândești, întrucât El are puterea de a împlini tot ceea ce vestește. Chiar și din întuneric, unde lumina este cu totul absentă, El face să apară lumina, pentru că El este Atotputernic – El are toată puterea. Deci, de ce să nu începi să-ți schimbi viața? În caz contrar, vei rămâne așa cum ești. Dumnezeu nu a venit în viața ta ca să te lase cum erai sau cu aceleași dificultăți. El a venit să-ți aducă o binecuvântare!

Crede în ceea ce El îți descoperă în Cuvântul Său. Înțelegerea pe care El ți-o dă, pe lângă faptul că este tot ce ai nevoie pentru a avea succes, este calea de operare pe care El a pregătit-o și ți-a dat-o să mergi. Urmând călăuzirea Celui Prea Înalt, vei fi folosit de El așa cum s-a întâmplat cu frații din vechime care făceau minuni în Numele Său. O viață de succes îl așteaptă pe cel care primește revelația sfântă, în ciuda lucrărilor întunericului care ar putea exista încă în el.

Acesta este modul în care El lucrează în viețile celor aleși să participe la marile Sale realizări. El vrea ca tu să ai strălucirea cunoașterii slavei Sale. Deci, urmând sfaturile Lui, vei avea mult mai mult decât ai crezut vreodată. Cu Dumnezeu, nu există nicio cale de a naufragia sau de a pierde binecuvântarea, pentru că El îți merge înainte, făcând tot ce este necesar. Ia seama că niciun cuvânt al Domnului nu este fără putere.

Lumina pe care Cel Atotputernic ți-o va da inimii te va face să fii acel om pe care El vrea să-l folosească, căci tot așa i-a ridicat și i-a folosit pe cei care I-au slujit în vremurile biblice. Domnul dă revelația și, dacă omul și-o asumă, aceasta va deveni binecuvântarea pe care El a determinat-o. Dezvăluindu-Se ție, Dumnezeu a pregătit ceea ce este necesar astfel încât cuvântul Său să se împlinească în ceea ce te privește. Așa încât nu te lăsa păcălit, ci asumă-ți ceea ce îți spune El.

Cu cât cunoști mai mult slava Domnului, cu atât vei primi mai mult de la El. Este bine să nu crezi niciodată într-o revelație sfântă, ci să te rogi, să crezi și să ceri ca ceea ce poruncește El să se facă. Apoi, din slavă în slavă, Dumnezeu te va face să fii cel pe care El vrea să-l folosească. În momentul în care vei ajunge la statura lui Hristos – revelația Sa deplină – slujirea ta va fi desăvârșită.

Revelația vine prin chipul lui Isus Hristos – prin Cuvânt. Prin urmare, nu te lăsa cuprins de neliniște, pentru că Domnul nu este un Dumnezeu al confuziei (1 Corinteni 14:33), ci El face ce spune. Nu există nicio nehotărâre sau posibilitatea luării unei hotărâri greșite în El. Acum, este timpul să ceri Celui Preaînalt împlinirea a ceea ce El a spus despre tine. Credința ta în Isus îți este victoria.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!