Mesajul zilei

19/02/2022 - FII ATENT LA CE SPUI

Oare tăcând faceţi voi dreptate? Oare aşa judecaţi voi fără părtinire, fiii oamenilor?

Psalmi 58.1

Chiar și cei mai fervenți creștini au păcătuit într-o anumiă privință, aceea de a nu vorbi la fel ca Domnul. Această greșeală îi face pe mulți slujitori ai Celui Preaînalt să nu poată birui ispitele și alte probleme. Ei se roagă drept, cred drept, dar nu își dau seama că doar ceea ce spun li se va face. Nu contează dacă un lucru pare adevărat pentru ca să-l asumăm, ci trebuie să fie în conformitate cu Scripturile (Galateni 1:8,9).

Copilul lui Dumnezeu care vrea să fie biruitor nu poate spune altceva decât ceea ce Domnul a consemnat în Biblie. Cuvintele noastre trebuie să se potrivească cu cele ale Tatălui ceresc și orice lucru contrar trebuie îndreptat sau eliminat. Nu există nicio modalitate ca puterea sfântă să lucreze într-o viață a cărei gură mărturisește doar înfrângeri și alte lucruri negative. Vorbele noastre trebuie să se bazeze întotdeauna pe ceea ce este scris în Cuvânt.

Prin rostirea neprihănirii punem în acțiune puterea Celui Preaînalt, și nu prin rugăciuni spuse cu disperare. Așadar, vă lăsați buzele să spună ceea ce nu este consemnat în Cartea Domnului. Toate cuvintele lui Isus sunt duh și viață (Ioan 6:63). Ceea ce acestea vestesc are puterea de a lucra pentru binele nostru. Prin urmare, fiți atenți la propovăduirea Cuvântului, la ceea ce vă învață Duhul lui Dumnezeu în Biblie, și nu la ceea ce spun unii oameni ce se cred „înțelepți”.

Primejdia de a spune ceea ce nu este potrivit revelației biblice este că atunci când vorbim în afara neprihănirii, facem voia dușmanului. Ori, niciun fiu al Celui Preaînalt nu ar trebui să permită să fie considerat ca slujitor al celui rău. Dacă îți asumi calitatea de fiu, Domnul Își asumă paternitatea. De ce să crezi în diavol, care este tatăl minciunii (Ioan 8:44) și să mărturisești ceea ce îți arată el? Cuvântul nostru trebuie să vină întotdeauna din Adevăr.

Isus a spus că a judecat după ceea ce a auzit de la Tatăl (Ioan 8:26). Dacă vrem să avem și noi succes, așa trebuie să facem. La fel ca El, trebuie să judecăm după felul în care auzim de la Dumnezeu. Duhul Sfânt nu ne-ar convinge de nimic altceva decât de Adevăr. Deci, dacă El îți arată voia lui Dumnezeu, de ce să nu te întărești prin ea și să n-o mărturisești? Cei care vorbesc diferit de Cuvântul sfânt iau calea greșelii.

Când judecăm în afara revelației Cuvântului, cântărim greșit lucrurile, așa că nu ni se întâmplă nimic bun. Prin urmare, judecata pe care o facem ne va ține sus sau jos. Știm cum trăiesc oamenii care se iau după ceea ce le iese din gură (Matei 12:34). A nu imita pe cei învinși este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru ai tăi. Dacă vrei să te asemui cu cineva, lasă-te inspirat de eroii credinței, care, oricât de greu le-a fost, au spus adevărul.

Nimeni nu are voie să mintă; dimpotrivă, poporul lui Dumnezeu trebuie să facă aceeași lucrare ca a celora care i-au precedat în credință. Cel mai mare exemplu este în Domnul și Mântuitorul nostru Isus, care nu Și-a deschis niciodată gura pentru a mărturisi înfrângerea. Asemenea lui Pavel, trebuie să spunem: Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!