Mesajul zilei

20/02/2022 - LUCRĂRI GREȘITE

Dimpotrivă, în inimă săvârşiţi nelegiuiri; în ţară puneţi în cumpănă silnicia mâinilor voastre.

Psalmi 58.2

Corupția este o ciumă care a afectat toate sferele societății. Unii oameni spun că nu există leac pentru ea, iar cel mai rău lucru este că această plagă a ajuns chiar și la membrii sfintei adunări a Domnului. Doar respectând Cuvântul lui Dumnezeu, omul poate scăpa de această practică, care îi stăpânește azi aproape sută la sută pe cei din sectorul de achiziții al companiilor și administrația publică.

Numărul celor care s-au stricat cu diverse păcate nu este mic și, din această cauză, nu mai sunt în stare să vorbească despre neprihănire. Nu este vina lui Dumnezeu, ci dimpotrivă, El ne atrage atenția împotriva ispitelor care sunt pretutindeni, astfel încât cei care se lasă înșelați sunt responsabili pentru faptele lor păcătoase. Sunt mulți oameni care ar trebui să-și facă loc poruncii sfinte în inimi, dar de fapt îngăduie săvârșirea nelegiuirilor și împlinirea dorințelor vrăjmașului.

Nu există nicio scuză pentru omul care aude Cuvântul lui Dumnezeu, dar rămâne în păcat. El este blând, dar puternic. În Ziua de Apoi, vom fi judecați după ceea ce am făcut sau nu am reușit să facem cu mesajul pe care ni-l transmite. Cei care au minte, când descoperă că anumite purtări sunt neplăcute Domnului, își cer iertare și se întorc de la greșeală. Cei proști, în schimb, cred că nu vor fi niciodată descoperiți și se vor lăsa amăgiți de ispită, dar când vor deschide ochii, va fi prea târziu.

Cei care greșesc, chiar dacă nu sunt pe deplin căzuți în păcat, își fac cel puțin planuri care îi vor conduce în mâinile celui rău. Când este concepută nelegiuirea, aceasta nu numai poate să aducă ceva rău, ci și împiedica practicarea neprihănirii sfinte. La ce bun se roagă și imploră omul ajutorul ceresc, dacă se dedă practicilor condamnate de Domnul. Cei care sunt în Dumnezeu trebuie să se curețe de orice greșeală și să nu se mai murdărească.

Mâinile care nu sunt curate sunt pline de rele, iar când cineva judecă cu ele, acestea sunt apăsătoare și, ca urmare, mulți suferă. Orice poziție pe care o iei este o judecată. Oricine își ascunde greșeala sau plănuiește vreun păcat își îngreunează mâinile. În schimb, cei care se consacră lui Dumnezeu pot și trebuie să ridice mâini sfinte, în care nu există nici mânie, nici asuprire. Acestea sunt pe placul Celui Preaînalt!

Rugăciunile noastre sunt și judecăți, hotărâri, care fie ne vor absolvi, fie ne vor condamna. Așa că uitați-vă la cum ați trăit și dacă nu cumva ați făcut vreo greșeală. Nu vă rugați din alt motiv decât pentru a scăpa de slăbiciunea care vă încinge. Cel care a cedat ispitei a devenit slujitorul ei; de aceea, trebuie să strige la Domnul ca să-l păzească de orice atac rău. Tatăl cel Veșnic izbăvește pe cei neprihăniți!

Cel Preaînalt garantează că vom fi condamnați sau iertați de faptele noastre, totul depinzând numai de modul în care acționăm. Dacă vom fi de partea fariseilor, păcatele noastre vor rămâne și astfel nu vom fi iertați. Dar dacă suntem sinceri și ne mărturisim greșelile, Preaiubitul Tată ne va ierta și ne va izbăvi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!