Mesajul zilei

21/02/2022 - SPUN NUMAI MINCIUNI

Cei răi sunt stricaţi încă din pântecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pântecele mamei lor.

Psalmi 58.3

Omul se naște despărțit de Dumnezeu. Acest adevăr este valabil pentru oricine, indiferent de statutul social al părinților, de pământul în care s-a născut sau din orice alt motiv. Din cauza nelegiuirii lui Adam, omul este născut în păcat; însă, când omul aude Cuvântul și primește pe Isus drept Mântuitor, devine copil al lui Dumnezeu (Ioan 1:12). Astfel, păcatul încetează să-i mai fie stăpân, iar individul este renăscut în Hristos (2 Corinteni 5:17).

Primul moment în care omul aude propovăduirea Cuvântului este de cea mai mare importanță, deoarece în acea clipă poate ori să fie izbăvit de condamnare, ori să-și asume nelegiuirea. Propovăduitorul trebuie să fie în prezența sfântă și plin de Duhul Sfânt; astfel, va fi folosit ca o unealtă sfântă în mâinile Celui Preaînalt, iar cei care îl vor asculta vor fi mântuiți. Cu toate acestea, cei care refuză să asculte de atingerea Duhului Sfânt vor rămâne rătăciți.

Trebuie să fim cuprinși de sfințenie pentru ca mama noastră – ungerea de a da naștere la copii pentru ca Dumnezeu să lucreze – să ne dea mulți copii pentru Domnul. Însă, dacă omul se află în păcat, oricât de mult ar încerca, nu va putea da vreun urmaș lui Dumnezeu, ci va primi doar câțiva prozeliți religioși, care nu sunt născuți în Hristos - aceștia sunt născuți în nelegiuire. Cei care sunt în sfințenie vor fi singurii care vor fi mântuiți.

Greșelile pe care le face un om dovedesc că este căzut în păcat. Cuvântul spune că din izvorul cu apă dulce, nu va ieși un om nelegiuit, iar din izvorul cu apă amară nu va ieși niciodată un om mântuit (Iacob 3:11). Unealta trebuie să fie sfântă pentru ca Domnul să o folosească întru slava Sa. Cel ce este în păcat va face bine dacă va cere iertare de la Dumnezeu pentru a fi curățit; altfel, va lucra în zadar.

Din gura celor care trăiesc în păcat adevărul nu va ieși niciodată. Este posibil ca un creștin să fi învățat pe de rost versete din Scriptură care vorbesc despre lucrarea sfântă și să fie un artist, un maestru în a stârni emoții în adunare; cu toate acestea, asta nu înseamnă că Dumnezeu lucrează prin el. Oamenii se emoționează chiar și atunci când află despre un rău făcut unor oameni rătăciți care s-au dedat păcatului și, prin urmare, au fost agresați.

Cei care sunt născuți din nou și trăiesc în prezența lui Dumnezeu știu că nicio minciună nu va ieși din gura lor. Acești oameni pot fi duși de vrăjmaș până la marginea păcatului, dar când vor simți atingerea sfântă, se vor întoarce și nu vor cădea. Testul pe care trebuie să-l înfrunte unii mântuiți este adesea greu, dar dacă se tem de Dumnezeu, se vor strădui să rabde ispita. Raspunde din toată inima: ce fel de credincios ești?

Ai grijă! Dușmanul este capabil să te facă să simți că în cazul tău este în regulă să faci greșeli, pentru că Dumnezeu îți înțelege problema. Dacă nu vrei să fii considerat un păcătos și, prin urmare, să fii îndepărtat de Domnul, nu lăsa minciuna să-ți stăpânească inima. Cel Atotputernic te iubește și vrea să te elibereze de osânda veșnică. Însă, depinde numai de tine să accepți oferta Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!