Mesajul zilei

23/02/2022 - RĂSPLATA CELOR BUNI

Căci El dă omului plăcut Lui înţelepciune, ştiinţă şi bucurie, dar celui păcătos îi dă grija să strângă şi s-adune, ca să dea celui plăcut lui Dumnezeu! Şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vânt.

Ecclesiast 2.26

Nu există nicio modalitate de a fi un slujitor al lui Dumnezeu și de a nu asculta de poruncile Lui. Greșesc cei care cred că pot hotărî dacă se supun sau nu la ceea ce a fost stabilit. Ori, poruncile Celui Preaînalt, pe lângă faptul că nu sunt grele, aduc celor care le împlinesc o mare răsplată. Este de bun augur să primești preceptele sfinte și să le urmezi. Cei care împlinesc poruncile Domnului vor primi daruri și binecuvântări din mâinile Atotputernicului Dumnezeu.

Pentru Cel Preaînalt, un om bun este acela care se pleacă în fața voinței Sale și se supune hotărârilor Sale. Acesta este ținut cu mare stimă de către autoritățile cerești, deoarece nu va exista nicio mustrare sau condamnare în viața sa. Cei care nu-și dau oasteneala de a ști ce trebuie sau nu să facă slujitorii lui Dumnezeu vor afla că au luat cea mai proastă decizie din viață; astfel, pe lângă pedeapsa pe care o vor primi, vor pierde multe binecuvântări.

Oamenii care îndeplinesc condiția de buni slujitori primesc înțelepciune, cunoaștere și bucurie. În acest fel, vor ști să acționeze în toate situațiile care li se ivesc, fie că sunt bune sau rele. Cunoașterea le va oferi celor care o au o fermitate pe care alții nu o pot avea. Mai mult, bucuria va deschide ușile în toate locurile prielnice, împiedicând acțiunile vrăjmașului. În cele din urmă, ceea ce vor cere li se va da.

Cei care rămân neascultători vor fi mereu plini de probleme și nevoi. Ceea ce face un creștin cu revelațiile primite de la Domnul îi influențează viața spre bine sau spre rău. Cel care iubește lumea și lucrurile din ea, fără îndoială, se va poticni mereu (1 Ioan 2:15). Ar putea experimenta ce este mai bun de la Dumnezeu dacă s-ar dedica numai la ceea ce i s-a poruncit să facă. Cel care face bine este un exemplu de succes în credință.

Unii păcătoși muncesc în exces, străduindu-se din greu să adune tot mai mult. Însă, aceasta este o zădărnicie deoarece când s-ar fi putut bucura cel mai mult de munca lor grea, va trebui să o dea slujitorului lui Dumnezeu, înaintea Domnului (Ecclesiast 2:26). Orice lege duhovnicească este veșnică și de nestrămutat, deoarece nu se schimbă în funcție de voința oamenilor. Aceasta lucrează pentru cei care slujesc Domnului.

Adevărul este că Cel Prea Înalt nu a plănuit ca cineva să muncească pentru a da roadele altora, ci mai degrabă să se bucure de munca lor. Cu toate acestea, din moment ce mulți nu se dedică să facă ceea ce li se poruncește, ajung să facă așa cum spune predicatorul. Numai prin darul lui Dumnezeu ne putem bucura de ceea ce avem. Nu are rost să lupți pentru a obține mai mult dacă nu ești împăcat cu Domnul.

A sta departe de deșertăciune și goana după vânt este ceea ce își dorește toată lumea; totuși, numai cei care se încred în Tatăl și Îi fac voia vor realiza acest lucru. Este trist să vezi oameni cu mare potențial de muncă, trecând prin viață fără înțelegerea și bucuria pe care Dumnezeu le dă tuturor celor care învață voia Lui și sunt gata să o ducă la îndeplinire.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!