Mesajul zilei

24/02/2022 - SĂ STAI DEPARTE DE FRĂMÂNTAREA DE POFTE NEÎMPLINITE

 Mai bine ce vezi cu ochii decât frământare de pofte neîmplinite: şi aceasta este o deşertăciune şi goană după vânt.

Ecclesiast 6.9

Când Dumnezeu îți arată un lucru, trebuie să-l accepți imediat ca fiind cel mai bun. În același timp, trebuie să ai grijă să nu accepți propunerile diavolului. Fiind un mincinos, nu va spune niciodată adevărul; prin urmare, ceea ce vine de la el nu este decât pură înșelăciune. Așadar, tot ceea ce nu este în revelația Celui Preaînalt nu trebuie să aibă nici cea mai mică atenție. Oamenii care acceptă sfatul de a veghea și de a se ruga nu vor fi niciodată înșelați (Matei 26:41).

Dacă nu ești atent, diavolul te va face să vezi situații care să pară a fi ceva bun, dar de fapt sunt ca fructul pe care l-a mâncat Eva – un blestem adevărat. Scopul vrăjmașului este să fure, să omoare și să distrugă (Ioan 10:10a), și nu să ajute pe cineva. Dacă dăruiește ceva unui om, acesta va trebui să plătească pentru asta cu multă suferință, iar „beneficiul” va dura numai cât a fost ținut departe de Dumnezeu.

Diavolul este priceput să-l facă pe om să-și frământe mințile, dedându-se poftelor și nevăzând nimic de la Domnul, ci mai degrabă ceea ce cel rău a pregătit să-l țină în rătăcire. Omul ar trebui să mediteze doar la ceea ce are fundament în Scripturi, pentru că, în Cuvânt, nu există nicio înșelăciune sau altă faptă rea. Examinând Biblia, înveți cine ești înaintea Tatălui, ce îți aparține și ce ar trebui și ce poți face în credința în Isus.

Oricine este curtat de cineva căsătorit trebuie să înțeleagă că aceasta este o capcană a lui Satana, căci cel ce-o face nu își respectă propria casă. Mai mult de atât, dacă te alături acestei persoane în viitor, aceasta va face la fel cu tine. De ce ar fi cineva interesat de tine dacă s-a angajat deja față de altcineva? Scuza că nu este „fericit că s-a căsătorit” este diabolică. Dacă ar fi adevărat, de ce să contribui la distrugerea casei cuiva?

Nicio deșertăciune nu este bună, ci păguboasă din toate punctele de vedere. Cei care acordă atenție diavolului cad într-o asemenea stare de spirit încât își imaginează lucrurile ca și cum ar fi reale. În fiecare zi, se distanțează de realitate, iar dacă, într-o bună zi, reușesc să se trezească, vor vedea că au pierdut timpul. Nu este nimic mai bun decât să trăiești conform Scripturilor, inspirându-te din revelația Domnului, care este întotdeauna adevărată (Ioan 14:6).

Goana după vânt îi cuprinde pe oamenii care nu se încred în călăuzirea lui Dumnezeu. Preferând deșertăciunea, iau cea mai proastă decizie. Dimpotrivă, cine se încrede în călăuzirea dată de Duhul Sfânt devine cu adevărat biruitor. Pentru acesta, nu există momente dificile sau problemă nerezolvată. Cei biruitori în credință sunt cei care nu se înclină niciodată în fața atacurilor malefice, fiind sfinți în toate.

Fără îndoială, cea mai înțeleaptă decizie este să creadă în ceea ce spune Cel Preaînalt, deoarece El știe ce este mai bine pentru tine în toate privințele. Singura cale către fericirea totală este de a urma instrucțiunile Sale; însă, este necesar să fii atent, pentru că vrăjmașul va folosi orice truc pentru a te scoate de pe calea adevărată. Diavolul a avut deja succes în viețile multor creștini ce n-au stat de veghe.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!