Mesajul zilei

25/02/2022 - CUPTORUL URGIEI

Iată, te-am pus în cuptor, dar nu te-am găsit argint; te-am lămurit în cuptorul urgiei.

Isaia 48.10

Israeliții nu credeau că prin încercări și alte suferințe care păreau insuportabile, Dumnezeu îi curăță. Trist este că nu au înțeles asta și au cedat păcatului. Un fapt asemănător se întâmplă cu mulți care acceptă credința în Isus, dar pentru că nu sunt conștienți de lucrarea Domnului, atunci când sunt încercați, își slăbesc credința și se rătăcesc. Prin încercări reușim să scăpăm de ispite și să ieșim învingători.

Au luat Numele Domnului prin jurământ, dar nu au împlinit ceea ce au promis (Isaia 48:1). Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de unii copii ai lui Dumnezeu. Aceștia pretind că vor face ceva în Numele lui Isus, dar când apare o înfruntare sau sunt puși în cuptorul urgiei, se întorc și renunță la luptă. Însă, este esențial ca cei mântuiți să împlinească tot ceea ce au promis că vor face atunci când au vorbit în Numele Domnului.

Israeliții erau grei de cap, gata să accepte înfrângerea, fără a se strădui ca lucrarea sfântă să fie finalizată. Ca slujitori ai Celui Prea Înalt, nu ne putem teme de amenințarea rea, pentru că Domnul merge înaintea noastră. Cum putem fi învinși dacă Cel Atotputernic este responsabil de lucrarea Lui? Acest lucru se va întâmpla doar dacă inițiativa de a o realiza a fost a noastră. Cei care urmează planul lui Dumnezeu Îl au de partea lor.

De multe ori, dragostea Domnului pentru Numele Său L-a făcut să întârzie pedeapsa pe care o meritau israeliții. Dacă ne uităm cu atenție, aceasta a fost și cauza pentru care au fost cruțați în nenumărate ocazii. Cu toate acestea, cei care sunt credincioși în îndeplinirea poruncilor Tatălui au sprijinul, ocrotirea și ajutorul Lui. Odată, când Învățătorul i-a întrebat pe ucenici dacă le lipsea ceva atunci când au ascultat de El, răspunsul a fost negativ (Luca 22:35).

Dacă te găsești în cuptorul urgiei, nu crâcni, nu te împotrivi și nu-ți dori o cale de ieșire de unul singur. Rămâi de neclintit în ceea ce ți-a spus Dumnezeu, căci voia Lui nu trebuie nesocotită. Dificultățile pot fi o mare oportunitate de a ne demonstra dragostea pentru Dumnezeu, astfel încât să putem fi răsplătiți. Cel Prea Înalt nu este nedrept în nicio situație, ci El se comportă întotdeauna ca un adevărat Tată.

Domnul a vrut ca, prin purificare, israeliții să iasă slujitori pregătiți pentru faptele bune prevăzute de El. La fel, credeți că curățirea voastră nu are scopul de a îndepărta vreo murdărie din voi, lucru făcut deja cu sângele lui Isus, ci are scopul de a vă pregăti pentru realizări importante. La urma urmei, El a hotărât că tu ești unealta sfântă în mâinile Lui. Astfel, cei care dau înapoi își pot face un mare rău și pot chiar să fie dați pe mâna stăpânului temniței celei veșnice. Îndurare!

Cine vine în Împărăția lui Dumnezeu este instruit să împlinească planul sfânt. Uneori, „școala” Duhului Sfânt își are locul în cuptorul încins de șapte ori mai mult decât de obicei, în groapa cu lei sau în cisterna noroioasă din palatul regelui Zedechia. Cu toate acestea, un lucru este cert: oricine trece prin cuptorul suferinței este gata de a ieși biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,


R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!