Mesajul zilei

26/02/2022 - CAUZELE ROBIEI POPORULUI LUI DUMNEZEU

Iuda a plecat în pribegie din pricina apăsării şi muncilor grele. Locuieşte în mijlocul neamurilor şi nu găseşte odihnă! Toţi prigonitorii lui l-au ajuns tocmai când îi era mai mare strâmtorarea.

Plângerile 1.3

Dacă poporul lui Iuda ar fi ascultat de avertismentele Domnului, nu ar fi stat în temniță. Oricine nu ascultă de ceea ce Cuvântul îi spune în inimă, mai devreme sau mai târziu, poate fi predat forțelor asupritoare. Nu de puține ori Cel Preaînalt Și-a folosit profeții pentru a-i transmite vestea, dar, pentru că nu i-a păsat, a sosit ziua când a venit Nebucadnețar și a dus tot neamul în Babilon.

Diavolul l-a chinuit după bunul plac. Cel Preaînalt a avertizat că acest lucru se va întâmpla, dar poporul lui Iuda a continuat să se răzvrătească. Cei care au fost eliberați și privilegiați fiind chemați cu Numele sfânt au fost predați vrăjmașului. Astfel, au aflat cât de mult doare să disprețuiești preceptele sfinte. Oricine se împotrivește chemării lui Dumnezeu va fi condamnat într-o zi la pedeapsa veșnică. Cei neascultători vor învăța că nu mai pot conta pe mila Domnului.

Captivitatea a fost umilitoare pentru urmașii regelui David. În vremea fiului lui Isai, aceștia erau conducătorii neamurilor din jur, iar acum se aflau în robia rușinoasă a Babilonului, unde nu aveau drepturi și nu se puteau închina lui Dumnezeu. Ei au petrecut multă vreme ca sclavi ai unui popor păgân, deși știau că au fost ridicați ca să fie cu capul sus, și nu umiliți; însă, prostia i-a dus într-o astfel de situație.

Aceștia s-au comportat ca niste smintiți, nevăzând nimic rău în practicile greșite. Astfel, au semănat răzvrătire și mai târziu au cules rodul amar. Cei care, astăzi, se opun planului Domnului, nu vor avea mai mult noroc, căci cu cât mai mult se feresc de El, cu atât mai mult vor fi ocoliți de El mâine. Biblia ne învață că ceea ce semeni este ceea ce se seceri (Galateni 6.7), astfel încât soarta celor care nu ascultă de Dumnezeu nu se va îmbunătăți deloc. Trebuie să fii atent la felul în care trăiești.

Ori, acum, poporul lui Iuda nu avea nici patrie, nici libertate, iar cei care nu se temeau de Dumnezeu îi erau stăpâni. Poporul ales și-a părăsit țara pentru a locui în mijlocul neamurilor. Ce era de făcut? Va mai fi oare liber într-o bună zi? Da, pentru că Dumnezeu i-a promis. Există vreo posibilitate ca cei care sunt osândiți la Judecată să obțină iertare și izbăvire? Cel Atotputernic spune că nu (Luca 16:26). Din chinul nesfâșit, niciun singur om nu va mai ieși vreodată. Cine va fi acolo va suferi pe vecie.

Mulți sunt în păcat, complăcându-se în vicii, prostituție, necinste și alte rele. Pentru aceștia nu există odihnă, așa cum nu a fost nici pentru locuitorii lui Iuda. Nu au putut fi eliberați numai prin puterea proprie din acel imperiu măreț. Tristă și deplorabilă este starea celor pierduți!

Demonii știu că nu trebuie decât să aștepți Ziua Judecății pentru a fi alături de ei în suferința ce nu se va sfârși niciodată. Așa că, atât cât mai este timp, împacă-te cu Domnul. Du-te înaintea lui Dumnezeu în rugăciune și mărturisește-ți greșelile, scăpând de toate păcatele pe care le-ai făcut. Greșeala îi va despărți pe oameni de Dumnezeu, făcându-i să cadă în chinuri groaznice. Astăzi este ziua în care să te împaci cu Cel Atotputernic.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!