Mesajul zilei

27/02/2022 - GĂSEȘTE-ȚI ADĂPOST CÂT MAI E VREME

Pentru că atunci va fi un necaz aşa de mare, cum n-a fost niciodată de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.

Matei 24.21

Faptele premergătoare întoarcerii lui Isus îi vor face pe cei rătăciți să aibă un necaz așa de mare cum niciun om nu și-a imaginat. Prin ceea ce au trecut unele popoare în vremuri de criză, de dictatură sau dezastre naturale, nu se va compara în niciun fel cu evenimentele din acele zile. Vor fi atât de groaznice încât Domnul a avertizat că, dacă acel timp nu va fi scurtat, niciun om nu va scăpa (Matei 24:22).

Va fi vremea celor mai mari necazuri, cum nu au fost și nici nu vor fi niciodată în lume. Credincioșii trebuie să se pregătească în credința în Isus, pentru că, atunci când situația se va înrăutăți, se va dovedi neputința tuturor religiilor, bunăvoinței oamenilor și eforturilor guvernelor de a rezolva acest tip de criză. Diavolul va face orice pentru a înșela pe oricine, dar cei care vor stărui până la capăt vor câștiga.

Necazul care va lovi Pământul va ajunge la toată lumea, inclusiv la autorități. În această suferință, toți oamenii vor fi egali. Singura cale de a fi cruțat este să locuiești în ascunzătoarea Celui Preaînalt pentru a te odihni la umbra Celui Atotputernic (Psalmi 91:1), căci această făgăduință nu va da greș pentru cei care știu să-și ocupe locul sfânt. Domnul izbăvește din încercare pe cei cucernici și păstrează pe cei nelegiuiți pentru judecată (2 Petru 2:9).

Vremea Marelui Necaz va aduce mult chin, dar pentru ca aleșii lui Dumnezeu să fie cruțați, Domnul a spus că zilele acelea vor fi scurtate. Atunci, va fi o nebunie totală, în care și cei mai pricepuți oameni vor deznădăjdui; unii își vor dori moartea, dar nu o vor găsi. Cu toate acestea, există o modalitate de a scăpa de ceea ce este prevăzut prin nașterea din nou în Isus.

Imaginează-ți că, acum, îngerul sună din ultima trâmbiță și începe judecata lui Dumnezeu, ce ar fi cu viața ta? Așa că nu te juca cu fericirea ta cea veșnică. De ce să o lași pentru mai târziu, dacă îți poți dobândi mântuirea chiar acum? Când primești pe Hristos ca Mântuitor și trăiești potrivit Cuvântului, nu poți fi decât biruitor. Deci, înainte de a apărea hristoșii cei mincinoși care îi vor înșela pe mulți, să fii de partea Domnului.

Cugetă bine: ce oare vei pierde dacă primești pe Isus chiar acum? Numai lucrurile păcătoase, care, de altfel, sunt dezgustătoare. Merită oare să trăiești în păcat și să te pierzi pe vecie? Nu te lăsa înșelat de cel rău, care vrea să te arunce în chinurile veșnice. Cu Hristos, vei ieși biruitor în toate cele în această lume și îți asiguri viitorul întru veșnicie.

O purtare de bun simț te va scăpa de toate forțele malefice. Așadar, primește pe Isus drept Mântuitor și Domn al vieții tale și perseverează în credință; astfel, vei fi primit în Tărâmul Fericirii. Învățătorul a garantat că oricine se încrede în El nu va fi izgonit (Ioan 6:37) și nimeni nu ar putea smulge oile din mâinile Lui (Ioan 10:27,28). Așa că fii înțelept și dăruiește-ți viața Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!